The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010)

Return to magic. Return to hope. Return to Narnia.

Het derde deel van de Narnia-reeks is onsamenhangend en te moraliserend, maar de fantasiewereld ziet er weer fraai uit.

5,9 details

  • 115 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Edmund en Lucy moeten de complete zomer doorbrengen bij hun nare neefje Eustace. Op een dag, als ze met z'n drieën in een kamer zitten, komt het schilderij met de Dawn Treader erop tot leven en voor ze het weten zijn ze terug in Narnia. Koning Caspian heeft hun hulp nodig bij het zoeken van zeven edelen, die nodig zijn voor het redden van de wereld.

Alt titel
De Kronieken van Narnia: De Reis van het Drakenschip
Regie
Michael Apted
Cast
Tilda Swinton, Bruce Spence, Gary Sweet, Terry Norris, Simon Pegg, Colin Moody, Arthur Angel, Georgie Henley, Skandar Keynes, Shane Rangi, David Vallon, Ben Barnes, Will Poulter, Tony Nixon, Laura Brent.
Budget
$ 155.000.000
Opbrengst
$ 415.686.217
Release
10.12.2010
Release NL
09.12.2010
Release DVD
26.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Apted | Cast: Skandar Keynes (Edmund), Georgie Henley (Lucy), Will Poulter (Eustace), Ben Barnes (Caspian), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2010

In The Voyage of the Dawn Treader, deel drie uit The Chronicles of Narnia, moeten er nieuwe zieltjes worden gewonnen. De twee oudste kinderen uit de voorgaande delen zijn inmiddels het huis uit. Edmund en Lucy leven nu onder een dak met neefje Eustace.

Het verwende en egoïstische ettertje (goed gecaste nieuweling Will Poulter) wordt mee de bekende magische wereld in gespoeld wanneer een schilderij tot leven komt. Het drietal belandt in de Narniaanse zee en wordt opgepikt door de Dawn Treader, het schip van koning Caspian. Die vraagt zich vrijwel meteen af hoe de kinderen er zijn gekomen. Hij heeft ze niet opgeroepen, zoals in de vorige film. Er zijn geen oorlogen, alles gaat prima onder zijn bewind. Edmund en Lucy staan ook voor een raadsel. Wat doen ze daar eigenlijk?

videotrailers & clips

alle artikelen (19)

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader Nieuwsberichten