Eagle vs Shark (2007)

Finding love was never so... Awkward.

Een unieke en aandoenlijke komedie, vol droge humor.

6,3 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nieuw-Zeeland
93 Min Nieuw-Zeeland

Lily is het type muurbloempje dat op onbegrijpelijke wijze trouw blijft aan de onverschillige wereld die haar omringt. Alles aan haar is het net niet. Verkeerde jurk, verkeerd loopje, verkeerde woorden. Het hoogtepunt van haar monotone dagen achter de counter in een fastfoodketen is de dagelijkse bestelling van Jarrod, een sociaal gemankeerde maar van zichzelf overtuigde verkoper. Net als zij heeft hij een kleine moedervlek boven zijn bovenlip en Lily is ervan overtuigd dat dit hen op een bijzondere manier aan elkaar verbindt. Hoewel Jarrod niet geïnteresseerd is in de timide Lily, belandt ze toch in zijn leven als ze bereid is om hem naar zijn geboorteplaats terug te brengen. Hier aangekomen wil Jarrod alleen maar de jongen die hem vroeger heeft gepest eindelijk van katoen geven.

Regie
Taika Waititi
Cast
Taika Waititi, Jemaine Clement, Rachel House, Cohen Holloway, Craig Hall, Joel Tobeck, Jackie van Beek, Chelsie Preston-Crayford, David Fane, Brian Sergent, Morag Hills, Loren Horsley, Gentiane Lupi, Adam Gardiner, Bernard Stewart.
Release
15.07.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Taika Waititi | Cast: Loren Horsley (Lily), Jemaine Clement (Jarrod), Craig Hall, Rachel House, Brian Sergent, Joel Tobeck e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2007

Terwijl regisseur Taika Waititi bezig was met het uitwerken van zijn script in het Sundance Directors and Screenwriters lab, zag hij Napoleon Dynamite en dacht: ‘hé, die Napoleon lijkt behoorlijk op Jarrod’. Tijdens de Q & A na afloop van de voorstelling gaf hij dan ook te kennen waarschijnlijk een beetje beïnvloed te zijn door die film, maar dat zijn eigen film romantischer is. Vanuit het publiek klonken kreten dat hij vooral ook beter was. Wie zou ze ongelijk geven, na het zien van het aandoenlijke en hilarische Eagle vs Shark?

Lily is een schuchtere jonge vrouw, die weinig contact heeft met mensen. Sommigen zouden haar omschrijven als muurbloempje of muis. Het hoogtepunt van haar dag is het moment waarop Jarrod een bestelling komt doen in het fastfoodrestaurant waar zij werkt. Op een zeer aparte manier krijgen de twee iets met elkaar, maar Jarrod is eigenlijk niet heel echt geïnteresseerd in de timide Lily. Dat verandert als zij als enige hem een lift aanbied naar zijn thuisplaats, waar hij heen wil om “af te rekenen” met een pestkop uit zijn jeugd. Vervolgens is hij daar vooral mee bezig, terwijl hij Lily links laat liggen.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Eagle vs Shark

acties