The International (2009)

They control your money. They control your government. They control your life. And everybody pays.

Clive Owen is opnieuw sterk in zeer redelijke thriller.
play

6,1 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
  • Verenigd Koninkrijk
118 Min Verenigde Staten

Een Interpol agent (Clive Owen) en een advocaat (Naomi Watts) onderzoeken de illegale activiteiten van een van de grootste banken ter wereld. Hun zoektocht naar de waarheid brengt hen van Berlijn naar Milaan en van Istanbul naar New York en beide blijken in levensgevaar te zijn.

Regie
Tom Tykwer
Cast
Naomi Watts, Clive Owen, Ulrich Thomsen, Armin Mueller-Stahl, James Rebhorn, Pasquale Cassalia, Jack McGee, Natalie Gold, Brian F. O'Byrne, Victor Slezak, Axel Milberg, Patrick Baladi, Luca Calvani, Felix Solis, Alessandro Fabrizi, Chris Henry Coffey, Luca Barbareschi, Remy Auberjonois, Elisangela, Matt Patresi, Takako Haywood, Loris Loddi, Daniel Burress, Ty Jones, Lucian Msamati, Nilaja Sun, Isabella Palmieri, Alex Cranmer, Darren Pettie, Ricky Watson, Ben Van Bergen, Ryan Michael Jones, Marco Gambino, Michel Voletti, Bob Weston, Nicole Shalhoub, Fabrice Scott, Robert Salerno, Lars Joermann, Logan Crawford, Natalia Magni.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 60.161.391
Release
03.02.2009
Release NL
16.04.2009
Release DVD
18.08.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Tom Tykwer | Cast: Clive Owen (Louis Salinger), Naomi Watts (Eleanor Whitman), Armin Mueller-Stahl (Wilhelm Wexler), Ulrich Thomsen (Jonas Skarssen), Brian F. O'Byrne (The Consultant) | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2009

Regisseur Tom Tykwer gooide hoge ogen met zijn Duitse films Winterschläfer, Lola Rennt en Der Krieger und die Kaiserin. Dat hij zich vervolgens internationaal ging oriënteren was een logische stap. Zowel Heaven als Perfume stelden niet teleur en waren beide redelijk succesvol. De meningen over die films liepen echter behoorlijk uiteen. En datzelfde zal gelden voor The International. De film is als thriller grotendeels geslaagd. De film boeit vanaf de eerste minuut, maar naar het einde toe lijkt Tykwer zich te verliezen in overbodige complottheorieën en actiescènes.

In The International spelen Clive Owen en Naomi Watts respectievelijk een Interpolagent en een hulpofficier van justitie in New York, die samen achter een van de grootste schurken van de wereld aan gaan: een grote internationale bank. Vanaf het eerste moment is duidelijk dat Salinger vastbesloten is de bank op de knieën te krijgen. Als Interpolagent beschikt hij echter over te weinig macht en middelen, en onder druk van zijn en vooral haar superieuren wordt zijn speurtocht ernstig bemoeilijkt. Ook zijn verleden bij de desbetreffende bank speelt hem nog parten. Zijn dadendrang wordt aldus ernstig op de proef gesteld en het duurt dan ook niet lang tot hij zich gedwongen voelt om buiten de regels om te werken. Zijn partner blijft hem daarin steunen. Waarom is niet helemaal duidelijk.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

The International Nieuwsberichten

The International

acties