Eldorado

Eldorado (2008)

Weidse vlaktes en een stralende zon. Op sommige momenten waan je je niet langer in België

6,7 details

  • 80 Min
  • Komedie
  • Drama
  • België
  • Frankrijk
80 Min België

Yvan, een driftige veertiger en verkoper van wagens, betrapt de jonge Elie bij hem thuis op een inbraak. In plaats van hem in elkaar te slaan, voelt hij een vreemde affectie voor de jongen. Hij besluit hem terug naar zijn ouders te brengen in zijn oude Chevrolet. Zo beginnen de twee zonderlingen een eigenaardige reis door een wonderlijk maar vreemd land.

Regie
Bouli Lanners
Cast
Stefan Liberski, Bouli Lanners, Michaël Abiteboul, Philippe Nahon, Renaud Rutten, Fabrice Adde, Didier Toupy, Françoise Chichéry, Baptiste Isaia, Rausin Jean-Jacques, Jean-Luc Meekers, Pauline Denis, Fanny Deprelle, Marc Joris, Claude Pinchart.
Release
04.06.2008
Release NL
05.02.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Bouli Lanners | Cast: Bouli Lanners (Yvan), Fabrice Adde (Elie/Didier), Philippe Nahon (Le collectionneur) | Speelduur:85 minuten | Jaar: 2008

Weidse vlaktes en een stralende zon. Eldorado toont ons beelden die we haast kunnen spiegelen aan Amerikaans grondgebied. Op sommige momenten waan je je namelijk niet langer in België, maar in diverse gebieden in de States. Regisseur Bouli Lanners rijmt zijn roadmovie met films uit het genre, maar weet zich met typische Europese dissonanten (o.a. het klimaat) ervan te distantiëren.

Het is vreemd wanneer je aan de praat raakt met de persoon die ingebroken heeft in je huis. Bouli Lanners, die dit zelf heeft meegemaakt, weet deze persoonlijke ervaring in zijn film te verwerken. Zijn karakter Yvan, een alleenstaande autodealer, komt namelijk op exact dezelfde wijze in contact met Elie, een junk die twee weken clean is en zich met een gestolen pot kleingeld onder zijn bed heeft verstopt. Het fictieve gedeelte van het verhaal begint als Yvan aanbiedt om de verloren ziel naar zijn ouders te brengen, die aan de andere kant van België wonen. In Yvans oude Chevy trekken de twee het land in.