The Ugly Truth gaat over mannen en vrouwen en de manier waarop zij elkaar het hof maken. Deze romantische komedie is er een van vele, maar pretendeert ook niet meer te zijn dan dat.
play

5,1 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Een TV-producente (Heigl) wordt tegen haar zin door Mike Alexander (Butler), onderworpen aan een serie van onmogelijke tests. Hij wil op deze manier zijn theorie over relaties en liefde zien te bewijzen.

Regie
Robert Luketic
Cast
Gerard Butler, Katherine Heigl, Nick Searcy, John Michael Higgins, Cheryl Hines, Bree Turner, Bonnie Somerville, Yvette Nicole Brown, Nathan Corddry, Eric Winter, Steve Little, Jesse D. Goins, Allen Maldonado, Noah Matthews, John Sloman.
Budget
$ 38.000.000
Opbrengst
$ 205.298.907
Release
24.07.2009
Release NL
01.10.2009
Release DVD
09.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Luketic | Cast: Katherine Heigl (Abby Richter), Gerard Butler (Mike Chadway), Bree Turner (Joy), Eric Winter (Colin), Nick Searcy (Stuart), Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2009

The Ugly Truth gaat over mannen en vrouwen en de ideale manier waarop zij elkaar het hof moeten maken. Deze romantische komedie is er een van vele, maar pretendeert ook niet meer te zijn dan dat. De film stijgt dan ook niet uit boven de vele titels die het genre rijk is. De clichématige hoofdpersonen, die elkaars tegenbeeld zijn, worden met veel enthousiasme en zelfs een zekere chemie door de acteurs vertolkt, iets wat de film zeer ten goede komt en wellicht redt. The Ugly Truth volgt uiteindelijk keurig de succesformule van het romkomgenre en heeft niet de ambitie daar iets wezenlijks aan toe te voegen.

In romantische komedies zien we vaak dat de verovering van het object van verlangen niet al te gemakkelijk verloopt, wat natuurlijk zorgt voor de nodige hilarische situaties. Zo ook bij hoofdpersoon Abby. Ondanks haar verpletterende uiterlijk is ze een neurotische workaholic. Door haar onervarenheid met mannen weet ze niet natuurlijk over te komen bij de door haar gekozen kandidaten. Werkzaam als producent bij een ochtendshow voor een kwakkelende tv-zender ziet ze de komst van relatiegoeroe Mike Chadway schoorvoetend aan, ook al moet deze de zender redden van een zeker faillissement.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The Ugly Truth Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

gg_kelly

"...Als je van komedie houd, niet het hele slappe, maar gewoon effe lekker een goede lachfilm... dan is......"

The Ugly Truth

acties