Julie & Julia (2009)

Passion. Ambition. Butter. Do You Have What It Takes?

Er is slechts één reden om Julie & Julia te gaan bekijken en die reden luistert naar de naam Meryl Streep
play

6,7 details

  • 118 Min
  • Biografie
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

Julie Powells (Amy Adams) heeft schoon genoeg van haar saaie leventje en is op zoek naar een uitdaging. Als ze het kookboek van de beroemde Amerikaanse tv-chef Julia Child (Meryl Streep) ''Mastering the Art of French Cooking" onder ogen krijgt krijgt besluit ze álle recepten uit het boek te gaan bereiden.

Regie
Nora Ephron
Cast
Meryl Streep, Chris Messina, Amy Adams, Stanley Tucci, Jane Lynch, Vanessa Ferlito, Linda Emond, Casey Wilson, Mary Lynn Rajskub, Helen Carey, Jillian Bach, George Bartenieff, Joan Juliet Buck, Crystal Noelle, Andrew Garman.
Release
07.08.2009
Release NL
15.10.2009
Release DVD
02.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Nora Ephron | Cast: Meryl Streep (Julia Child), Amy Adams (Julie Powell), Stanley Tucci (Paul Child), Chris Messina (Eric Powell) e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2009

We mogen 2009 zo stilletjes aan al uitroepen tot het jaar van de vrouwelijke regisseurs. Op het filmfestival van Cannes draaiden drie vrouwen met hun films in de officiële competitie, in de Verenigde Staten maakt Kathryn Bigalow furore met haar Irakfilm The Hurt Locker en dan hebben we het nog niet eens gehad over het voor de Oscars getipte drama An Education van de Deense Lone Scherfig en Claudia Llosa die met La Teta Asutada eerder dit jaar de Gouden Beer in Berlijn won. Een van de drie vrouwen die deze week met hun film in première gaan, is de ervaren Nora Ephron (You’ve Got mail, Sleepless in Seattle). Laten we hopen dat de kwaliteit van Julie & Julia geen indicatie is voor wat nog komen gaat.

De film is gebaseerd op twee waargebeurde verhalen die zich in verschillende tijden afspeelden. In 1948 volgen we Julia Child die met haar man Paul, een Amerikaanse diplomaat, naar Parijs verhuist. Om iets om handen te hebben en niet de hele dag thuis te zitten, besluit de levenslustige Julia de Franse keuken onder de knie te krijgen. De film volgt haar pogingen hiertoe en schetst eveneens het ontstaansproces van het boek dat Julia Child wereldberoemd zou maken: Mastering the Art of French Cooking.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Mooie film met een prima cast. Ook een leuke film, met twee verhalen die perfect passen in elkaar e......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Julie & Julia

acties