My Bloody Valentine (2009)

On January 16, Get Your Heart Broken.

Meer camp dan horror, geinig gedaan en eigenlijk leuker dan het origineel uit 1981.
play

5,5 details

  • 101 Min
  • Misdaad
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Op de 10de verjaardag van de valentijnsnacht moordpartij, met 22 doden als gevolg, keert Tom keert terug naar zijn geboorteplaats. Hij wordt beschuldigd van deze moorden en zijn oude liefde Sarah is de enige die nog in zijn onschuld geloofd.

Regie
Patrick Lussier
Cast
Jaime King, Marc Macaulay, Tom Atkins, Edi Gathegi, Jensen Ackles, Kerr Smith, Kevin Tighe, Megan Boone, Todd Farmer, Betsy Rue, Jeff Hochendoner, Bingo O'Malley, Karen Baum, Joy de la Paz, Liam Rhodes.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 59.157.085
Release
16.01.2009
Release NL
12.03.2009
Release DVD
21.07.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Patrick Lussier | Cast: Jensen Ackles (Tom Hanniger), Jaime King (Sarah Palmer), Kerr Smith (Axel Palmer), Betsy Rue (Irene) e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2009

My Bloody Valentine 3D is de zoveelste Amerikaanse horrorremake van de afgelopen tijd, maar zeker niet de slechtste. De nieuwe film is misschien zelfs nog wel beter dan de originele My Bloody Valentine uit 1981, destijds de zoveelste slasher die uit de lucht kwam vallen. Het 3D-aspect van de nieuwe film is niet meer dan een gimmick, maar wel een verdomd leuke die de film het nodige cachet geeft. My Bloody Valentine 3D doet weinig bijzonders of origineels, maar brengt het met gevoel voor humor en een zekere flair.

Remakes zijn er altijd al geweest, maar het valt op hoe enorm veel er dit decennium in het Amerikaanse horrorgenre zijn uitgebracht. Alsof er nauwelijks nog ideeën waren, werden zowel de eigen films uit de jaren zeventig en tachtig geplunderd (The Texas Chainsaw Massace), The Hills Have Eyes, Halloween, Friday The 13th, The Amityville Horror, The Fog, etc.) als de moderne Aziatische horror (The Ring, The Grudge, Pulse, etc.). Uitzonderingen zoals The Mist en The Devil’s Rejects daargelaten moesten horrorfans het wat origineel materiaal betreft vooral van andere continenten hebben.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

My Bloody Valentine Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

TheTremor

"...Was erg leuk in de bios door de speciale 3d effecten maar denk dat de film het thuis zonder 3d brill......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

My Bloody Valentine

acties