The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man (2012)

His past was kept from him. His search for answers has just begun.

Geslaagde herstart van de Spider-Man filmserie.
play

6,8 details

  • 136 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Thriller
  • Verenigde Staten
136 Min Verenigde Staten

The Amazing Spider-Man is het verhaal van Peter Parker, die bij zijn oom en tante woont. Zijn ouders verdwenen namelijk spoorloos toen hij nog een kind was. Nu is hij een tiener en gaat hij naar de middelbare school, waar hij Gwen Stacy ontmoet. Al snel worden de twee verliefd op elkaar, maar dat gaat niet helemaal zonder problemen. Zijn zoektocht naar de ware toedracht van de verdwijning van zijn ouders leidt hem naar Oscorp en het laboratorium van Dr. Curt Connors. Dit was een collega van Peters vader, maar ook hij heeft een geheim te verbergen. Net als Peter, die ook Spider-Man is, heeft Connors ook een alter ego: The Lizard. Terwijl de strijd tussen die twee losbarst, moet Peter keuzes maken die zijn leven veranderen en zijn lot als held vormen.

Alt titel
The Amazing Spider-Man 3D
Regie
Marc Webb
Cast
Sally Field, C. Thomas Howell, Martin Sheen, Denis Leary, Embeth Davidtz, Rhys Ifans, Kari Coleman, Campbell Scott, Irfan Khan, Emma Stone, Andrew Garfield, Chris Zylka, Max Charles, Jake Keiffer, Michael Barra.
Budget
$ 215.000.000
Opbrengst
$ 752.215.857
Release
04.07.2012
Release NL
28.06.2012
Release DVD
30.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Marc Webb | Cast: Andrew Garfield (Peter Parker / Spider-Man), Emma Stone (Gwen Stacy), Martin Sheen (Ben Parker), Rhys Ifans (Dr. Curt Connors), Denis Leary (George Stacy), Campbell Scott (Richard Parker), Irrfan Khan (Rajit Ratha), Sally Field (May Parker), e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2012

Met het succes van Spider-Man zette Sam Raimi in 2002 het superheldengenre na bescheidenere hits als Blade en X-Men definitief op de kaart. Het vervolg is één van die zeldzame films die niet alleen beter is dan zijn voorganger, maar ook wordt beschouwd als één van de beste films in zijn genre. Met het derde deel leek de koek echter op. Hoewel financieel uitermate succesvol, was Spider-Man 3 voor veel fans toch een teleurstelling. Na een meningsverschil tussen Raimi en filmstudio Sony werd het werk aan een vierde deel vroeg in de productie gestaakt en besloot Sony de serie te herstarten. Met een nieuwe cast, maar vooral een nieuwe visie, slingert de nieuwe Spider-Man deze week de bioscopen in. Kan hij zijn titel ‘amazing’ waarmaken?

Aan het hoofd van de nieuwe visie staat regisseur Marc Webb, bekend van zijn debuutfilm (500) Days of Summer. Webbs stijl is minder cartoonesk dan die van Raimi. Zijn Spider-Man is donkerder van toon en een stuk realistischer en serieuzer. Hij richt zich vooral op de personages en zet Peter Parker in de eerste plaats neer als schoolgaande tiener, in plaats van superheld, en besteedt veel tijd aan het introduceren van zijn leven thuis en op school.

alle artikelen (179)

The Amazing Spider-Man Nieuwsberichten