7,3 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Zweden
  • Denemarken
95 Min Zweden

Wanneer we Lars en Susanna ontmoeten is het koppel 20 jaar getrouwd. Ze houden nog steeds van elkaar en hebben door de jaren heen hun eigen rustig wereldje opgebouwd. Even gelukkig is Susanna's beste vriendin Ann samen met haar man Ulf. Ook zij zijn al 20 jaar getrouwd. Op een dag vertelt Susanna een verhaal over een collega van haar die ontrouw geweest is. Dit verhaal zorgt voor een hevige echtelijke ruzie tussen beide koppels.

Regie
Simon Staho
Cast
Mikael Persbrandt, Lena Endre, Jakob Eklund, Maria Lundqvist, Ingemar Carlehed.
Release
29.02.2008
Release NL
19.02.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Simon Staho | Cast: Mikael Persbrandt (Lars), Lena Endre (Susanna), Jakob Eklund (Ulf), Maria Lundqvist (Ann)| Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2008

Zweden bevestigt de eigen reputatie als land van de praatfilm nog maar eens een keer met Heaven’s Heart, waarin twee bevriende stellen van rond de vijftig zichzelf tijdens een gemeenschappelijk etentje ongewild de afgrond in converseren. Wanneer het onderwerp ‘overspel’ valt, blijken de ogenschijnlijk perfecte huwelijken van de koppels al snel te wankelen. Hun gesprek over ontrouw zet twee van de dolende babyboomers aan tot daadwerkelijk vreemdgaan. Natuurlijk zit er dan wederom maar één ding op: praten!

Heaven’s Heart opent sterk, met een ijzige scène bij de echtscheidingsadvocaat. De spanning op de gezichten van de bijna-exen Lars en Susanna is om te snijden en wekt verwachtingen: wat is er in vredesnaam met dit intens stuurse koppel gebeurd? Dan gaan we terug in de tijd, naar de desastreuze dinnerdate waar het allemaal mee begon. Maar regisseur Simon Staho slaagt er vervolgens niet in de aandacht vast te houden: in de grotendeels aan de eettafel geschoten scènes komen de relaties tussen de vier vrij toneelmatig over, evenals hun gesprekken en de daaruit voortvloeiende verwikkelingen. De acteurs doen hun best, maar het scenario biedt te weinig om het publiek werkelijk in hun personages te laten geloven. Dat Staho het nodig vindt de vriendschap tussen Ann en Susanna over te brengen via een zinnetje als “ik ben zo blij dat ik jou heb” spreekt wat dat betreft voor zich. Beide actrices kijken overigens de wereld in met de permanent verbijsterde blik die een ooglid- of voorhoofdlift verraadt, en waar spijtig genoeg niet tegenop valt te spelen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Himlens hjärta

acties