Última Parada 174

6,7 details

  • 110 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Brazilië
110 Min Brazilië

Sandro is een opgroeiende jongen in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Nadat zijn moeder voor zijn ogen vermoord wordt sluit hij zich aan bij een jeugdbende. Tijdens een ruzie met de politie vermoorden agenten tientallen kinderen van de bende bij de beruchte Candelaria slachting. Sandro overleeft het maar komt in de gevangenis terecht. Het leven raakt in een neerwaartse spiraal waardoor hij uiteindelijk kraakt en op een dag de eerste de beste bus aanhoudt, gewapend met een pistool...

Regie
Bruno Barreto
Cast
Douglas Silva, Rodrigo dos Santos, Michel Gomes, Chris Vianna, Marcello Melo Junior, Gabriela Luiz, Anna Cotrim, Tay Lopez, Vitor Carvalho, Jana Guinoud, Ramom Francisco, Lucas Rodrigues, Yasmine Luyindula, Hyago Silva, Gleyson Lima.
Budget
$ 4.700.000
Release
24.10.2008
Release NL
11.06.2009
Release DVD
06.10.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Bruno Barreto | Cast: Michel Gomes (Sandro), Marcello Melo Junior (Alê Monster), Chris Vianna (Marisa), Gabriela Luiz (Soninha) e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2008

Op 12 juni 2000 trekt Sandro Rosa de Nascimento een revolver op bus 174 in Rio de Janeiro en kondigt een overval aan. Helaas voor hem wordt de bus bijna meteen onderschept door militaire politie, waardoor hij zich genoodzaakt ziet de inzittenden voor een periode van vier uur te gijzelen. Al snel wordt de bus omringd door politie en cameraploegen. Last Stop 174 bevat deze gebeurtenis wel, maar is voornamelijk een fictief relaas over het leven van Sandro vanaf zijn vroege jeugd. Ondanks het tragische onderwerp mist de film tot aan de gijzeling diepgang, een duidelijke focus en dramatische spanning.

Regisseur Bruno Barreto, tegenwoordig weer in Brazilië na een decenniumlang uitstapje naar Hollywood (met als bekendste resultaat de romantische komedie View from the Top), beweert dat het hem vooral te doen was om de relatie tussen weeskind Sandro en zijn pleegmoeder Marisa, die gelooft dat Sandro haar echte zoon is. Scriptschrijver Bráulio Mantovani (Tropa de Elite, Cidade de Deus) wil daarnaast ook het verhaal van haar echte zoon Ale vertellen en het lot van dakloze kinderen in Rio laten zien, plus de machteloosheid van maatschappelijke werkers, de corruptie van de politie, de destructieve kracht van armoede en nog meer. Samen verliezen Barreto en Mantovani zich in de vele onderwerpen die ze in twee verhaallijnen willen stoppen, waardoor de film tot aan de busoverval doelloos ronddwaalt als een van de zwerfkinderen die geportretteerd worden.

videotrailers & clips