Tôkyô sonata (2008)

Every family has its secrets. [USA release]

7,3 details

  • Drama
  • Japan
  • Nederland
  • Hongkong

De film verhaalt over een ogenschijnlijk gewone Japanse familie. De vader wordt plotseling ontslagen en verbergt dit voor zijn familie. De oudste zoon studeert en komt nog maar nauwelijks thuis. En de jongste zoon neemt heimelijk pianolessen, zonder zijn ouders in te lichten. De moeder tenslotte, die diep van binnen weet dat het haar taak is de familie bij elkaar te houden, kan de motivatie hier niet meer voor opbrengen. Voor de buitenwereld lijkt alles normaal, alsof er nooit wat veranderd is. Maar stilletjes verschijnen er de eerste tekenen van een scheuring binnen de familie.

Regie
Kiyoshi Kurosawa
Cast
Kôji Yakusho, Kanji Tsuda, Teruyuki Kagawa, Kyôko Koizumi, Inowaki Kai, Kazuya Kojima, Haruka Igawa, Yû Koyanagi, Jason Gray.
Release
27.09.2008
Release NL
12.03.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Kiyoshi Kurosawa | Cast: Teruyuki Kagawa (vader Sasaki), Kyôko Koizumi (moeder Sasaki) | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2008

In Pulse, een van de horrorfilms waarmee Kiyoshi Kurosawa zijn naam vestigde (en waarvan een Amerikaanse remake is gemaakt), was de boosdoener het internet. Zijn nieuwe film, Tokyo Sonata, is geen horrorfilm, maar ook hier is de moderne samenleving de bedreiging voor de hoofdpersonen. De regels, de verwachtingen, de sleur.

Het verhaal draait om de familie Sasaki. Aan het begin van de film wordt vader ontslagen, maar hij durft het thuis niet te vertellen omdat hij bang is het respect van zijn familie te verliezen. Zijn oudste zoon ziet hij amper: die slaapt als vader werkt en is verder amper thuis - dwalend op zoek naar een doel in het leven. Zijn jongere zoon heeft het lastig op school. Hij wil graag pianoles en als zijn vader hem dat verbiedt, neemt hij stiekem lessen bij een lerares die zelf ook problemen heeft. En de moeder, tsja: ze lijkt voornamelijk een meewarige toeschouwer, maar je merkt dat ook bij haar de spanning beetje bij beetje toeneemt.

videotrailers & clips