Two Lovers (2008)

Joaquin Phoenix schittert in sterk liefdesdrama met boeiende nuances.
play

7,0 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Nadat het uitgaat met zijn vriendin trekt fotograaf Leonard weer in bij zijn ouders. Zij proberen hem te koppelen aan Sandra, de lieve dochter van vrienden. Maar Leonard valt als een blok voor de mooie Michelle, die een relatie heeft met een oudere, getrouwde man.

Regie
James Gray
Cast
Gwyneth Paltrow, Joaquin Phoenix, Isabella Rossellini, Elias Koteas, John Ortiz, Vinessa Shaw, Jeanine Serralles, Samantha Ivers, Mari Koda, RJ Konner, Marion McCorry, David Cale, Uzimann, Mark Vincent, Moni Moshonov, Craig Walker, Evan Lewis, Anne Joyce, Nick Gillie, Julie Budd, Carmen M. Herlihy, David Ross, Jose Edwin Soto.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 3.148.182
Release
19.05.2008
Release NL
12.03.2009
Release DVD
07.07.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: James Gray | Cast: Joaquin Phoenix (Leonard Kraditor), Gwyneth Paltrow (Michelle Raush), Vinessa Shaw (Sandra Cohen), Isabella Rossellini (Ruth Kraditor) e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2008

Het is jammer dat de release van Two Lovers in veel landen momenteel overschaduwd wordt door het recente bizarre mediaoptreden van hoofdrolspeler Joaquin Phoenix (weet je nog van niks, klik dan hier). De bijbehorende vraag of Phoenix ooit nog zal acteren is echter erg interessant. Mocht hij dat niet doen en écht een muziekcarrière nastreven, dan is dat een verlies voor de filmwereld. In Two Lovers bewijst Phoenix wederom een uitstekend acteur te zijn die met een goed script, tegenspelers en dito regie een puike prestatie neer kan zetten.

Phoenix speelt de depressieve Leonard, die na afloop van een pijnlijke relatie tijdelijk weer bij zijn ouders is ingetrokken. Zijn ouders proberen hem te koppelen aan Sandra, de dochter van hun zakenrelatie. Leonard begint een relatie met haar, maar voelt meer voor zijn nieuwe buurvrouw, de mysterieuze Michelle. Hij kan echter weinig met zijn steeds hevigere gevoelens omdat zij nog een affaire heeft met een oudere, getrouwde man. Als deze relatie echter stuk dreigt te lopen, weet Leonard steeds minder goed voor wie hij moet kiezen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Mooie film is het wel, maar niet echt m'n ding. En ben geen liefhebber van Gwyneth Paltrow, die het......"

Two Lovers

acties