The Unspoken

The Unspoken (2008)

5,7 details

  • 90 Min
  • Drama
  • België
90 Min België

Vijf jaar geleden verdween de 14-jarige Lisa uit het leven van haar ouders Lukas en Grace, zonder een spoor achter te laten en zonder afscheid te nemen. Men acht het vrijwel uitgesloten dat ze ooit terug zal komen. Maar dan, door een vreemd toeval, komt Lisa terug in hun leven, zomaar uit het niets. Brendan, een vroegere vriend van hun dochter, brengt een bezoek aan hen en dit blijkt slechts het begin van een reeks vreemde gebeurtenissen.

Regie
Fien Troch
Cast
Emmanuelle Devos, Bruno Todeschini.
Release
08.10.2008
Release NL
11.06.2009
Release DVD
09.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Fien Troch | Cast: Emmanuelle Devos (Grace), Bruno Todeschini (Lucas), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2008

Veel valt er niet te zeggen over Unspoken, de nieuwste film van de getalenteerde Belgische Fien Troch, ook verantwoordelijk voor het script. Weinig woorden heeft Troch nodig om een aangrijpend en minimalistisch familiedrama over verlies en onvermogen tot het verwerken ervan uiteen te zetten. Des te indrukwekkender het stilzwijgen en het verdriet van de personages.

Intiem en anatomisch bestudeert de film de consequenties die het verdwijnen van een pubermeisje heeft op het dagelijks functioneren van haar beide ouders en hun onderlinge relatie. Zowel hun persoonlijkheden als hun relatie met de buitenwereld krijgen het flink te verduren. Wordt het onbedwingbare uiteenvallen van beiden getekend door de teerheid van de menselijke ziel, het persoonlijk onvermogen of de blijvende onzekerheid over het lot van het meisje (het lichaam is nooit teruggevonden)? Het antwoord ligt wellicht besloten in het ouderlijke oerinstinct dat hen drijft op zoek te gaan naar antwoorden omtrent het lot van hun verloren kind. Schrijnend en teder verbeeldt Troch het voelbaar liefdevolle onvermogen van twee mensen om het gezamenlijke verdriet te delen en de eenzaamheid die dat bij beiden tot gevolg heeft.