35 rhums (2008)

5,9 details

  • 100 Min
  • Frankrijk
  • Duitsland
100 Min
Frankrijk

Na de ongelukkige dood van zijn vrouw heeft Lionel zijn dochter Joséphine bij hem laten intrekken. Na een aantal jaren zijn ze nu volledig naar elkaar toegegroeid en gewend aan elkaar als waren ze een echtpaar. Lionel beseft dit en besluit zijn dochter duidelijk te maken dat ze haar eigen leven moet gaan leiden. Ze moet hem verlaten en de wereld intrekken om een volwassen vrouw te worden.

Regie
Claire Denis
Cast
Eriq Ebouaney, Alex Descas, Grégoire Colin, Jean-Christophe Folly, Mati Diop, Nicole Dogue.
Release
18.02.2009
Release NL
16.07.2009
Release DVD
10.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Claire Denis | Cast: Mati Diop (Joséphine), Alex Descas (Lionel), Nicole Dogue (Gabrielle), Grégoire Colin (Noé) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2008

Een dochter op de drempel van volwassenheid, haar zwijgzame vader en hun diepe liefde voor elkaar spelen de hoofdrol in 35 Rhums van Claire Denis. Alle andere personages en verhaallijnen zijn in deze film ondergeschikt aan het verbeelden van hun symbiotische relatie, en aan het onvermijdelijke loslaten dat hen wacht. Maar zijn papa Lionel en dochter Joséphine ook interessant genoeg om honderd minuten film te dragen?

Een zwarte metrobestuurder in een Parijse buitenwijk die in zijn eentje voor zijn studerende dochter zorgt: met deze 21e-eeuwse personages weet Claire Denis roestige stereotypen mooi te vermijden. Vakkundig trekt ze haar publiek haar film in, met dromerige openingsbeelden die zijn geschoten vanaf Lionels metrobestuurdersstoel. Langzaam leren we deze zwijgzame vader en zijn even breekbare als onverschrokken dochter Joséphine kennen. Dat doet Denis via alledaagse scènes in en om hun flat, op Joséphines universiteit en in de kroeg waar Lionel met zijn collega’s graag een paar shotjes rum wegwerkt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Deze film kon me totaal niet boeien. Vond hem zo saai dat ik meermaals eraan heb gedacht hem af te......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

35 rhums

acties