Een op alle vlakken geslaagde prachtfilm over de pijn en plezier van het menselijke bestaan.
play

7,1 details

 • Drama
 • Romantiek
 • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Kym (Anne Hathaway) is een ex-model die de afgelopen tien jaar veel drugsproblemen heeft gehad en geregeld in een afkickcentrum heeft gezeten. Als ze uitgenodigd wordt op het trouwfeest van haar zus wordt ze weer herenigd met haar familie die haar met gemengde gevoelens ontvangen.

Regie
Jonathan Demme
Cast
Anne Hathaway, Rosemarie DeWitt, Debra Winger, Bill Irwin, Dorian Missick, Anna Deavere Smith, Mather Zickel, Jerome Le Page, Carol Jean Lewis, Tunde Adebimpe, Kyrah Julian, Gonzales Joseph, Beau Sia, Anisa George, Herreast Harrison.
Release
03.10.2008
Release NL
26.02.2009
Release DVD
30.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Demme | Cast: Anne Hathaway (Kym), Rosemarie DeWitt (Rachel), Bill Irwin (Paul), Debra Winger (Abby) e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2008

Als je een film kijkt, probeer je - bewust of onbewust - mee te leven met één of meerdere personages. Meestal de hoofdpersoon omdat je daar nu eenmaal de meeste tijd mee doorbrengt. Sommige films rekenen minder op je empathie en meer op je intellect (er zijn ook veel films die aan beide geen belang hechten, maar dat is weer een ander verhaal). Sommige films doen een beroep op beide. Maar hoe vaak geven die films je het gevoel dat je oprecht iets deelt met échte mensen? Dat je meegesleept wordt omdat het voelt alsof je er bij bent, alsof je je in het hoofd en hart van die mensen bevindt? Rachel Getting Married roept zulke gevoelens op, en nog zoveel meer.

De film is een emotionele achtbaan die als zodanig werkt door het inzicht dat we krijgen in de mensen die de film bevolken. Het sterke script van Jenny Lumet (dochter van Sidney) daagde Jonathan Demme uit tot zijn beste film sinds Silence of the Lambs (of misschien wel gewoon zijn beste) en de cast tot hun beste werk. Anne Hathaway kreeg de meeste lof, nominaties en prijzen, maar haar prestatie zou niet zo resoneren zonder die van Rosemarie DeWitt, Bill Irwin of Debra Winger. Met zijn allen vormen ze de disfunctionele familie Buchman.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Rachel Getting Married Nieuwsberichten

 • Slaap inhalen en tranen laten

  Slaap inhalen en tranen laten

  Kaj van Zoelen,

  Mijn begin van het Rotterdam filmfestival: een slaapverwekkende poëet, een onderbroken reis en hartverscheurend trauma.

  mode_comment 4

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Rachel Getting Married

acties