Nunta muta (2008)

7,1 details

  • 87 Min
  • Drama
  • Roemenië
87 Min Roemenië

Roemenie, 1953. In een klein dorp staat een jong koppel op het punt te trouwen. De gasten arriveren, het banket is klaar en alles is voorbereid voor de ceremonie tot plots, geheel onverwachts, het Russisch leger aankomt. Stalin is dood, de nationale rouw is afgekondigd en de trouwers hebben ��n uur om alles op te breken. Tegen ieders verwachting in beslissen ze echter om toch feest te vieren, maar dan in alle stilte.

Regie
Horatiu Malaele
Cast
Alexandru Potocean, Vasile Albinet, Luminita Gheorghiu, Dana Dogaru, Gabriel Spahiu, Mihai Constantin, Doru Ana, Victor Rebengiuc, Alexandru Bindea, Valentin Teodosiu, Ioana Anastasia Anton, Dan Condurache, Ovidiu Niculescu, Serban Pavlu, Marius Chivu, George Ivascu, George Mihaita, Tudorel Filimon, Tamara Buciuceanu, Anca Sigartau, Meda Victor.
Release
18.02.2009
Release NL
14.05.2009
Release DVD
17.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Horatiu Malaele | Cast: Alexandru Potocean (Iancu), Meda Victor (Mara), Alexandru Bindea (Gogonea)| Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2008

Een Roemeens dorp waar de tijd sinds de Middeleeuwen lijkt te hebben stilgestaan, maakt zich in 1953 op voor een grootse boerenbruiloft. Vanwege de plotselinge dood van Stalin moet het Roemeense volk echter verplicht een week rouwen en wordt het huwelijksfeest van Mara en Iancu verboden. Door hun bruiloft in diepe stilte te vieren, hoopt het stel de maatregel te ontduiken.

Wie bij moderne Roemeense cinema denkt aan het grimmige realisme van films als

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Nunta muta

acties