Unmade Beds (2009)

Hoewel er genoeg valt te genieten aan Unmade Beds, voelt de film een beetje aan als een Ikeakast.
play

6,5 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
97 Min Verenigd Koninkrijk

De Spaanse Axl is voor het eerst in Londen, op zoek naar z'n vader en z'n verleden. De Belgische Vera is ook in Londen, om haar verleden achter zich te laten. Ze zijn vooral opzoek naar zichzelf, maar ze vinden elkaar.

Regie
Alexis Dos Santos
Cast
Michiel Huisman, Déborah François, Iddo Goldberg, Richard Lintern, Fernando Tielve, Tim Plester, Al Weaver, Alexis Dos Santos, Katia Winter, Leonardo Brzezicki, Florencia Braier, Valentina Brazzini, Johnny Lambe, Lucy Tillet, Sinead Dosset, Yannis Tsitsovits.
Release
02.09.2009
Release NL
13.08.2009
Release DVD
12.01.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Alexis dos Santos | Cast: Fernando Tielve (Axl), Déborah François (Vera), Michiel Huisman (X-Ray Man), Iddo Goldberg (Mike) | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2009

De naar Londen geëmigreerde Argentijnse regisseur Alexis dos Santos maakte in 2006 zijn debuut in de filmwereld met Glue. Hoewel de film onbekend bleef bij het grote publiek, wist Dos Santos verschillende prijzen op internationale festivals in de wacht te slepen. Nu is hij terug met Unmade Beds, een film die op veel vlakken overtuigt, maar uiteindelijk vooral overkomt als een herhaling van zetten.

De Spaanse Axl reist in een zoektocht naar zijn vader af naar Londen, de stad waar zijn oude heer zou wonen. Door zijn stevige drinken (tot aan geheugenverlies toe) belandt Axl echter bij een stel krakers in een rommelig voormalig warenhuis. In ditzelfde kraakpand woont de Belgische Vera, die herstellende is van een op de klippen gelopen relatie. Romantiek blijkt echter niet ver weg, gezien ze in een hippe Londense bar (waar ook Axl veelal te vinden is) de charismatische X-Ray Man (zijn echte naam blijft onbekend) ontmoet, die met haar een verwarrend spel van liefde, geheimen en seks speelt. Dit alles speelt zich af tegen de achtergrond van de undergroundscene van het Londen van de eenentwintigste eeuw, waarbinnen (seksuele) vrijheid, muziek en genot de hoogste waarden zijn.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Unmade Beds

acties