Wendy and Lucy (2008)

On the long road, friendship is everything.

7,4 details

  • 80 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
80 Min Verenigde Staten

Wendy and Lucy gaat over een vrouw, Wendy, die samen met haar hond Lucy door Alaska reist. Wendy hoopt daar werk te vinden in een visbedrijf. Ze moet hierbij verschillende avonturen en uitdagingen overwinnen.

Regie
Kelly Reichardt
Cast
Michelle Williams, Will Patton, Deirdre O'Connell, Larry Fessenden, John Robinson, Will Oldham, Jeanine Jackson, Ayanna Berkshire, Wally Dalton, John Breen, Tanya Smith, Michael Brophy, M. Blash, Max Clement, Winfield Jackson, Brenna Beardsley, Holly Cundiff, David Rives Curtright, Deneb Catalan, Roger D. Faires, Skeeter Greene, Barry Seltzer, Dan Wilson, Marilyn Faith Hickey, James Yu, Greg Schmitt, George Haapala, Boggs Johnson, Josh Larson, Michelle Worthey, Sid Shanley, Lucy, Dave Hubner, Connor O'Shea, David Koppell.
Budget
$ 200.000
Release
22.05.2008
Release NL
06.08.2009
Release DVD
05.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Kelly Reichardt | Cast: Michelle Williams (Wendy Caroll) e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2008

Wendy and Lucy is een Amerikaanse onafhankelijke film van het betere soort. Voor niet veel meer dan tweehonderdduizend dollar gemaakt, een minuscuul bedrag in de Amerikaanse filmindustrie, en veel boeiender dan de meeste films die meer dan tweehonderd miljoen kosten. Dit minimalistische drama is een portret van de marge van de samenleving, van de gemarginaliseerden zonder geld en werk, een groep die vandaag de dag steeds groter wordt in de Verenigde Staten. Hierdoor krijgt de film een misschien onbedoelde maar toch sterke politieke lading mee, zonder enige opsmuk of een wijzende of beschuldigende vinger.

Michelle Williams (Dawson’s Creek, Brokeback Mountain, Synecdoche, New York) werd door regisseuse Kelly Reichardt eerst te mooi bevonden voor de hoofdrol. Nadat Williams echter enkele dagen in haar auto had geslapen en haar haar twee weken niet had gewassen was Reichardt toch overtuigd dat de actrice zich kon ontdoen van haar glamour en geschikt was om gestalte te geven aan de doodgewone Wendy. Zij is een jonge dame die van plan is om naar Alaska te reizen met haar hond Lucy, om daar een baantje te vinden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Wendy and Lucy

acties