Wendy and Lucy

Wendy and Lucy (2008)

On the long road, friendship is everything.

7,4 details

  • 80 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
80 Min Verenigde Staten

Wendy and Lucy gaat over een vrouw, Wendy, die samen met haar hond Lucy door Alaska reist. Wendy hoopt daar werk te vinden in een visbedrijf. Ze moet hierbij verschillende avonturen en uitdagingen overwinnen.

Regie
Kelly Reichardt
Cast
Jeanine Jackson, Deirdre O'Connell, Will Patton, Michelle Williams, Wally Dalton, John Robinson, Larry Fessenden, Will Oldham, Tanya Smith, Winfield Jackson, John Breen, Brenna Beardsley, Ayanna Berkshire, M. Blash, Michael Brophy, Deneb Catalan, Max Clement, Holly Cundiff, David Rives Curtright, Roger D. Faires, Skeeter Greene, George Haapala, Marilyn Faith Hickey, Dave Hubner, Boggs Johnson, David Koppell, Josh Larson, Lucy, Connor O'Shea, Greg Schmitt, Barry Seltzer, Sid Shanley, Dan Wilson, Michelle Worthey, James Yu.
Budget
$ 200.000
Release
22.05.2008
Release NL
06.08.2009
Release DVD
05.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Kelly Reichardt | Cast: Michelle Williams (Wendy Caroll) e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2008

Wendy and Lucy is een Amerikaanse onafhankelijke film van het betere soort. Voor niet veel meer dan tweehonderdduizend dollar gemaakt, een minuscuul bedrag in de Amerikaanse filmindustrie, en veel boeiender dan de meeste films die meer dan tweehonderd miljoen kosten. Dit minimalistische drama is een portret van de marge van de samenleving, van de gemarginaliseerden zonder geld en werk, een groep die vandaag de dag steeds groter wordt in de Verenigde Staten. Hierdoor krijgt de film een misschien onbedoelde maar toch sterke politieke lading mee, zonder enige opsmuk of een wijzende of beschuldigende vinger.

Michelle Williams (Dawson’s Creek, Brokeback Mountain, Synecdoche, New York) werd door regisseuse Kelly Reichardt eerst te mooi bevonden voor de hoofdrol. Nadat Williams echter enkele dagen in haar auto had geslapen en haar haar twee weken niet had gewassen was Reichardt toch overtuigd dat de actrice zich kon ontdoen van haar glamour en geschikt was om gestalte te geven aan de doodgewone Wendy. Zij is een jonge dame die van plan is om naar Alaska te reizen met haar hond Lucy, om daar een baantje te vinden.

videotrailers & clips