(500) Days of Summer

(500) Days of Summer (2009)

Boy meets girl. Boy falls in love. Girl doesn't.

Geen liefdesverhaal of romantische komedie, maar een heerlijke onconventionele tragikomedie over liefde.
play

7,6 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Tom kopieert wenskaarten voor zijn beroep en is een hopeloze romanticus. Hij is zeer aangeslagen wanneer zijn vriendin Summer de relatie verbreekt. Hij gaat terug naar de verschillende momenten, in de 500 dagen die ze samen waren, om erachter te komen waar het verkeerd is gegaan.

Regie
Marc Webb
Cast
Joseph Gordon-Levitt, Clark Gregg, Patricia Belcher, Zooey Deschanel, Kenneth Hughes, Nicole Vicius, Geoffrey Arend, Matthew Gray Gubler, Yvette Nicole Brown, Chloë Grace Moretz, Jennifer Hetrick, Tim Lacatena, Alexei Lantsoff, Minka Kelly, Jenn Gotzon, Maile Flanagan, Lexy Hulme, Olivia Howard Bagg, Cody Matthew Blymire, Rachel Boston, Catherine Campion, Joshua Collins, chris Connell, Mackenzie Jamieson, Ian Reed Kesler, Kevin Leung, Michelle Mason, Jason Robinson, George Romero, Darryl Sivad, Gregory Thompson, Brandon Waters, Sid Wilner, Valente Rodriguez, Darryl Alan Reed, Matthew Gray Gubler, Charles Walker.
Budget
$ 7.500.000
Opbrengst
$ 60.722.734
Release
17.07.2009
Release NL
24.09.2009
Release DVD
19.01.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Marc Webb | Cast: Joseph Gordon-Levitt (Tom Hansen), Zooey Deschanel (Summer Finn), Geoffrey Arend (McKenzie), Chloe Moretz (Rachel Hansen), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2009

Eén van de leukste scènes in (500) Days of Summer is die waarin hoofdpersoon Tom van zijn appartement naar zijn werk loopt, de ochtend nadat Summer, het meisje van zijn dromen, voor het eerst bij hem is blijven slapen. Op de maat van Hall & Oates’ vrolijke popnummer ‘You Make My Dreams’ danst hij over de straat (eerst figuurlijk en dan letterlijk), terwijl iedereen die hij tegenkomt hem feliciteert met zijn geluk. De rest van de film is ondanks de terugkerende humor lang niet zo vrolijk: Tom is voornamelijk bezig met zich druk maken over hoe hij Summer moet veroveren en wat er daarna mis is gegaan waardoor hij haar weer kwijt is geraakt.

Toch zegt deze korte, gelukzalige verbeelding van Toms gevoelens in een notendop waar de film over gaat: hoe het beeld dat veel mensen hebben van liefde gevormd wordt door onder andere muziek en film en dat dit niet strookt met de werkelijkheid. Behalve dan die ene ochtend. Aan het begin van de film wordt gewaarschuwd dat dit geen liefdesverhaal is. Dat is niet helemaal waar. Het is wel degelijk een verhaal over liefde, maar niet een conventionele romantische film waarin de twee geliefden op elkaar verliefd worden, obstakels overkomen en in elkaars armen eindigen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

(500) Days of Summer Nieuwsberichten