Dirty Mind

Dirty Mind (2009)

6,6 details

  • Actie
  • Komedie
  • België

De verlegen loser Diego ontwaakt na een verkeersongeluk in het lichaam van Tony T, een coole stuntman. Gezien deze psychologische toestand, wordt hij het ideale onderwerp voor neurologe Jaana. Zij wil Diego terug naar zijn ware gedaante brengen, al wil hij dat zelf niet.

Regie
Pieter Van Hees
Cast
Frank Focketijn, Peter Van den Begin, Koen van Impe, Adriaan Van den Hoof, Robbie Cleiren, Kristine Van Pellicom, Maaike Neuville, Wim Helsen, Rik Willems.
Release
28.01.2009
Release NL
16.04.2009
Release DVD
09.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Pieter Van Hees, Cast: Wim Helsen (Diego/Tony T.), Robbie Cleiren (Cisse), Kristine van Pellicom (Jaana Ferrier), Peter van den Begin (Dr. David Vandewoestjne) | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2009

Dirty Mind. Een Belgische tragikomedie met vette actie. Even achter de oren krabben, klopt deze omschrijving wel? Vlaanderen staat onder andere bekend om Manneken Pis, friet, de zachte g, de tv-serie Flikken en de filmische voltreffer De Zaak Alzheimer. Via schrijver en regisseur Pieter Van Hees heeft België een film afgeleverd die de standaard van het Amerikaanse filmentertainment met gemak evenaart en zelfs overtreft.

Van Hees probeert met Dirty Mind problemen te tackelen waar hedendaagse filmmakers mee te maken krijgen; als er creatief materiaal is bedacht, waart altijd het gevaar dat het politiek incorrect is, dat bepaalde groepen mensen er aanstoot aan nemen. Vandaar zijn keuze voor het koppelen van twee minderheden waarover het maken van grappen nog wel geoorloofd is: blanke mannen en neurotische hersenwetenschappers.

videotrailers & clips