Een warme, subtiele en persoonlijke film die misschien net iets te rustig voortkabbelt.
play
115 Min Japan

Een werkloze man is er niet in geslaagd om net als zijn vader dokter te worden en woont nu samen met zijn toekomstige bruid en hun kind. Op de terugweg van zijn broers begrafenis wordt hij geconfronteerd met zijn eigen falen.

Alt titel
Still Walking
Regie
Hirokazu Koreeda
Cast
Kirin Kiki, Hiroshi Abe, Susumu Terajima, Kazuya Takahashi, Yoshio Harada, Ryôga Hayashi, Yui Natsukawa, Haruko Kato, You, Shohei Tanaka, Hotaru Nomoto.
Release
28.06.2008
Release NL
09.04.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Hirokazu Koreeda | Cast: Hiroshi Abe (Ryota Yokoyama), Yoshio Harada (Kyohei Yokoyama), You (Chinami Kataoka) | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2008

Still Walking van Hirokazu Koreeda is een heel persoonlijke en warme film waarin drie generaties samenkomen voor een familiereünie. De film toont ons gedurende een etmaal een familie in al zijn facetten. We zien de familie samenkomen, samen eten, samen liefhebben en samen lachen. Tegelijkertijd toont Koreeda ons de onderhuidse spanningen en verborgen gebreken. Niets menselijks is Still Walking vreemd.

In het begin van de film volgen we Ryota Yokoyama onderweg naar zijn ouderlijk huis voor een familiereünie ter ere van zijn oudere broer. Tegelijkertijd zien we zijn moeder en zus druk bezig met de voorbereidingen voor het eten. In die eerste minuten wordt al veel duidelijk over de onderlinge verhoudingen binnen het gezin. Deze zijn complex, maar niet wereldvreemd. De vader is een einzelgänger, de zoon het zwarte schaap, de dochter een moederskind (maar ook erg grappig) en de moeder is de bindende factor. We volgen de familie zo’n vierentwintig uur en daarin zijn ze voornamelijk aan het eten en het praten. De kleinkinderen spelen. Dat alles speelt zich voornamelijk af in de woon-/eetkamer. Na het ontbijt neemt Ryoto weer afscheid. En dat was het.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Aruitemo aruitemo

acties