Soul Power (2008)

The greatest music festival that you have never seen.

7,2 details

  • 93 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Verslag van een R&B concert tijdens de 'rumble in the jungle' bokswedstrijd tussen George Foreman en Muhammed Ali.

Regie
Jeffrey Levy-Hinte
Cast
James Brown, Muhammad Ali, B.B. King, Don King, Celia Cruz, Miriam Makeba, The Spinners, Bill Withers.
Release
04.09.2008
Release NL
17.09.2009
Release DVD
17.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeffrey Levy-Hinte | Cast (als henzelf): James Brown, Muhammad Ali, B.B. King, Celia Cruz, Bill Withers, Manu Dibango e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2008

Soul Power is een documentaire over het muziekfestival Zaïre 74, dat plaatsvond in het kader van het titelgevecht tussen boksers Muhammad Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Zaïre. De film bestaat volledig uit archiefmateriaal van het festival. Uit hetzelfde archief werd de documentaire When We Were Kings samengesteld, over het gevecht zelf, waarin Ali zijn titel als wereldkampioen zwaargewicht terugwon. Deze film kreeg verscheidene prijzen en wordt beschouwd als één van de beste sportdocumentaires. Zo’n lot is Soul Power niet beschoren - daarvoor is de film te anekdotisch en willekeurig.

Het was de bedoeling dat het drie dagen durende festival een dag later gevolgd zou worden door de wedstrijd tussen Ali en Foreman, maar door een blessure bij Foreman werd het gevecht zes weken uitgesteld. Het festival kon niet zomaar verzet worden; de helft van de artiesten zou dan niet meer kunnen komen of willen. Hierdoor kreeg het een beetje een op zichzelf staand karakter. Het bleef een viering van zwartheid over de hele wereld, maar dit keer een viering die op eigen benen stond. Dat was althans de hoop van de organisatoren die besloten door te zetten ondanks de verminderde internationale toestroom van toeristen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Soul Power

acties