Genova

Genova (2008)

6,1 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
94 Min Verenigd Koninkrijk

Joe verhuist na de dood van zijn vrouw met zijn twee dochters naar Genua. Terwijl de oudste dochter vooral het zwoele aspect van de stad verkent, zegt de jongste dat ze de geest van hun moeder door de straten heeft zien zweven.

Regie
Michael Winterbottom
Cast
Catherine Keener, Hope Davis, Colin Firth, Trevor White, Kerry Shale, Demetri Goritsas, Perla Haney-Jardine, Alessandro Giuggioli, Monica Bennati, Dante Ciari, Gherardo Crucitti, Kyle Griffin, Willa Holland, Margherita Romeo, Gabriella Santinelli, Gary Wilmes.
Release
01.01.2008
Release NL
09.07.2009
Release DVD
24.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Winterbottom | Cast: Colin Firth (Joe), Catherine Keener (Barbara), Perla Haney-Jardine (Mary), Willa Holland (Kelly) e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2008

Michael Winterbottom heeft veel verschillende films gemaakt, soms in een hoog tempo kort na elkaar. Hij is de man achter de documentaire The Road To Guantanamo, de geëngageerde drama’s In This World en A Mighty Heart, de experimentele seksfilm 9 Songs, de sciencefictionfilm Code 46 en de (tragi)komedies A Cock & Bull Story en 24 Hour Party People. Zijn laatste film, Genova, is een rouwdrama over een vader en twee dochters die de dood van moeder de vrouw proberen te verwerken. Helaas verschiet Winterbottom zijn kruit met spanningsopbouw die telkens nergens toe leidt en het drama onnodig in de weg zit.

Een half jaar nadat mama Marianne is gestorven in een auto-ongeluk, veroorzaakt door een onschuldige handeling van jongste telg Mary, verhuist vader Joe met zijn twee dochters naar Genua. Daar heeft hij van oude vriendin Barbara een aanbod gekregen om aan de universiteit van Genua les te komen geven. Terwijl hij nog altijd de dood van zijn vrouw probeert te verwerken, weet hij zich geen raad met de avances van zowel Barbara als die van één van zijn (veel jongere) studentes. Tiener Kelly heeft wel al snel een Italiaans vriendje en vult haar tijd met overdag op het strand liggen en daarna feestjes tot diep in de nacht, alsof er niks is gebeurd. Mary daarentegen wordt in het begin nog elke nacht gillend om haar moeder wakker en ziet mama vervolgens overal verschijnen.

videotrailers & clips