Sunshine Cleaning (2008)

life's a messy business.

Een genietbare tragikomedie, meer dramatisch dan komisch, over twee zussen die plaatsen delict gaan schoonmaken.
play

6,6 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Een alleenstaande moeder zit financieel aan de grond en heeft geld nodig om haar zoontje naar een goede school te brengen. Samen met haar onbetrouwbare zus begint ze een bedrijf: ze gaan zich specialiseren in chemische reiniging en het schoonmaken van misdaadlocaties.

Regie
Christine Jeffs
Cast
Emily Blunt, Amy Adams, Alan Arkin, Steve Zahn, Amber Midthunder, Clifton Collins Jr., Eric Christian Olsen, William Sterchi, Chris Browning, Kevin Chapman, Maddie Corman, Mary Lynn Rajskub, Jason Spevack, Josh Berry, Arron Shiver, Mike Miller, Kathy Lamkin, Rebekah Wiggins, Richard Barela, Ivan Brutsche, Christine Begay, Christopher Dempsey, Gary Dannenbaum, Paul McGowen, Pab Schwendimann, Judith Jones, Tracy Melhorn, Gina Malvestuto, Lois Geary, Angelique Midthunder, Ryan Lacen, Cliff Garstka Sr., Cherlyn Schaefer, Cynthia Ruybal Hruschka, Amy Redford, Davin Ruggles, Jason Henning, McKenna Hutton.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 16.174.377
Release
18.01.2008
Release NL
14.05.2009
Release DVD
22.09.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Christine Jeffs | Cast: Amy Adams (Rose Lorkowski), Emily Blunt (Norah Lorkowski), Jason Spevack (Oscar Lorkowski), Alan Arkin (Joe Lorkowski) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2008

Als je de marketing van Sunshine Cleaning moet geloven, dan is de film een opmonterende, onafhankelijke komedie in de stijl van Little Miss Sunshine, het soort Amerikaanse ‘indie’ dat de laatste jaren zo populair is. Dit is een onwaarheid. Hoewel de film wel degelijk humor bevat, is het in wezen een serieus coming-of-agedrama over de verwerking van een jeugdtrauma en het vinden van een plaats in de wereld. Het materiaal is niet altijd even sterk, vooral in de subplots niet, maar het acteren in de hoofdrollen maakt van Sunshine Cleaning een fijne film.

Rose Lorkowski’s gloriedagen als cheerleader op de middelbare school zijn allang voorbij. Nu is ze een alleenstaande schoonmaakster in de dertig met een achtjarige zoon Oskar en weinig vooruitzicht op positieve verandering. Haar jongere zus Norah zwerft van de ene uitzichtloze baan naar de andere, zonder dat ze zich echt lijkt te bekommeren om haar eigen leven. Hun vader Joe spendeert zijn dagen met allerlei plannetjes om snel rijk te worden, zonder dat deze ooit uitkomen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Sunshine Cleaning Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijk goede film met een prima cast. Het verhaal is tegelijk een beetje dramatisch en humoristis......"

Nickzy9

"...Leuke film opzich, met een orgineel verhaal. Alleen om nou te zeggen dat dit een echte komedie is........"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sunshine Cleaning

acties