Papà di Giovanna, Il

6,4 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Oorlog
  • Italië
104 Min Italië

Bologna, 1938. Michele Casali heeft een serieus probleem. Zijn enige dochter, Giovanna, heeft haar beste vriendin vermoord in een vlaag van jaloezie. Ze is nog adolescente dus wordt niet toerekeningsvatbaar verklaard en naar een psychiatrische instelling gestuurd. Gedurende die periode die ze in bijna volledige afzondering doorbrengt, is haar vader de enige die voor haar zorgt. Veel later, tijdens de winter van 1953 wanneer Bologna zich herstelt van de gruwel van de oorlog, gaat het veel beter met Giovanna en is zij nog steeds in gezelschap van haar bezorgde vader.

Regie
Pupi Avati
Cast
Silvio Orlando, Ezio Greggio, Francesca Neri, Paolo Graziosi, Alba Rohrwacher, Manuela Morabito, Serena Grandi, Gianfranco Jannuzzo, Valeria Bilello, Sandro Dori, Rita Carlini, Antonio Pisu, Edoardo Romano, Lorena Miller, Chiara Sani.
Release
01.01.2008
Release NL
07.05.2009
Release DVD
19.01.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Pupi Avati Cast: Silvio Orlando (Michele Casali), Alba Rohrwacher (Giovanna Casali), Francesca Neri (Delia Casali), Ezio Greggio, (Sergio Ghia) | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2008

Dit kunstig vervaardigd minidrama met een al even intrigerende titel verhaalt niet over Giovanna, maar over de papa van Giovanna: Michele. Deze man maakt zich veel zorgen over zijn enige, eenzame en labiele dochter. Regisseur Pupi Avati heeft een lieflijke film afgeleverd waaruit maar weer eens blijkt dat niet alle drama’s groots en meeslepend hoeven te zijn.

De plot nodigt niet direct uit tot enthousiasme om de film te bekijken. Moeilijk, zwaar en saai zijn de eerste drie woorden die komen bovendrijven. Het ligt aan het acteren van de acteurs dat Il Papà di Giovanna boven een zwaarmoedig meanderend verhaal uitstijgt. Acteur Silvio Orlando die Michele speelt, won vorig jaar niet voor niets de Coppa Volpi op het filmfestival van Venetië voor beste acteur. Zijn acteren is werkelijk hartverwarmend.