Linha de Passe

6,6 details

  • Drama
  • Sport
  • Brazilië
Brazilië

São Paulo, 20 miljoen inwoners, 200 kilometer verkeer, 300.000 boodschappers op een motor. In het hart van één van de zwaarste en meest chaotische steden in de wereld, proberen vier broers zichzelf te ontplooien. Met Brazilië in noodtoestand als achtergrond, zijn ze alle vier op zoek naar een oplossing van hun problemen.

Regie
Walter Salles
Daniela Thomas
Cast
Vinícius de Oliveira, Denise Weinberg, Sérgio Mastropasqua, Sandra Corveloni, João Baldasserini, José Geraldo Rodrigues, Kaique Jesus Santos, Roberto Audi, Ana Luiza Garritano, Renata Novaes, Mário César Camargo, Gabriela Rabello, Rafael Losso, Almir Barros, Luiz Serra.
Release
05.09.2008
Release NL
14.05.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Walter Salles en Daniela Thomas | Cast:) Sandra Corveloni (Clueza), João Baldasserini (Denis), Vinícius de Oliveira (Dario), José Geraldo Rodrigues (Dinho), Kaique Jesus Santos (Reginaldo) | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2008

Walter Salles is de succesvolste Braziliaanse regisseur van het moment, die met zijn nieuwe film, net als met Centro do Brasil en The Motorcycle Dairies, erin slaagt de maatschappelijke keerzijde van zijn geboorteland bloot te leggen. Linha de Passe gaat over het vinden van je eigen uitweg wanneer niemand je verder kan of wil helpen. De film is gelukkig geen dictaat over uitzichtloosheid en corruptie in de armoedige onderlaag van een land met te weinig opties, maar registreert haarfijn hoe mensen hun geluk op verschillende manieren najagen.

Salles schuwt daarbij geen brede thema’s. De film gaat over het leven van moeder Clueza en haar vier zoons, die elk een andere (afwezige) vader hebben. Dario is het voetbaltalent, Denis een motorkoerier en Dinho een tankstationbediende en trouwe kerkganger. De jonge Reginaldo woont nog thuis en wil niets liever dan zijn vader ontmoeten. Terwijl de andermaal zwangere Clueza vecht om haar gezin bijeen te houden, proberen de jongens te ontsnappen aan hun armoedige leven in de harde miljoenenstad Sao Paulo. En dat is niet makkelijk: de misdaad lonkt en de allerlaatste kansen voor een betere toekomst liggen niet voor het oprapen. Linha de Passe volgt het dagelijkse leven van deze personages, die afzonderlijk en soms ook samen vechten voor hun plekje in de maatschappij en binnen hun gezin.

videotrailers & clips