The New Daughter (2009)

How Far Will A Father Go To Protect The Ones He Loves?

Opnieuw een thriller waarin een kind zich vreemd gedraagt. Niet altijd even consistent, maar hij krijgt je wel op het puntje van je stoel.
play

5,1 details

  • 108 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
108 Min Verenigde Staten

Een vader verhuist met zijn dochters naar een afgelegen boerderij na een scheiding. Daar begint een van zijn dichters bizar gedrag te vertonen. Een oude nabij gelegen begraafplaats blijkt minder onschuldig te zijn dan het lijkt...

Regie
Luis Berdejo
Cast
Kevin Costner, Noah Taylor, Ivana Baquero, Gattlin Griffith, Samantha Mathis, James Gammon, Sandra Ellis Lafferty, Erik Palladino, Margaret Anne Florence, Martin Thompson, Christopher Harvey, James Middleton, Brynn Massey, Nevaina Graves Rhodes, Rob Bonz.
Release
18.12.2009
Release NL
07.10.2010
Release DVD
11.01.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Luis Berdejo | Cast: Kevin Costner (John James), Ivana Baquero (Louisa James), Gattlin Griffith (Sam James), Samantha Mathis (Cassandra Parker), Noah Taylor (Professor Evan White), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2009

Een kind dat zich vreemd begint te gedragen is altijd een perfecte spil voor een horrorthriller. Verschillende Spaanse regisseurs wisten rond dit soort boosdoeners al een behoorlijk onheilspellende sfeer te creëren. Denk maar aan van Jaume Collet-Serra en van Juan Antonio Bayona. Aan dat rijtje kan The New Daughter van Luis Berdejo worden toegevoegd, die zich eerder bezighield met het schrijven van scenario’s (voor onder andere ) en het regisseren van korte films. is Berdejo’s eerste lange speelfilm, en hoewel dat niet is af te zien aan de afzonderlijke scènes, voelt het geheel soms wat onsamenhangend aan. De spanning is er echter niet minder om.

Als je de openingsbeelden van naast het laatste shot zou leggen, dan is het moeilijk te geloven dat beide stukken uit dezelfde film afkomstig zijn. Ertussen gebeurt heel veel, want waar de serene beelden van kwakende kikkers en krioelende mieren ogenschijnlijk de start van een drama impliceren, ontaardt het verhaal zich met elke scène meer en meer tot een thriller, die ook horrorelementen niet schuwt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The New Daughter Nieuwsberichten

Laatste reacties

Seven

"...Wat een vreselijk slechte film. Zeer voorspelbaar en matig verhaal! Huisje op een heuvel bla bla. L......"

Acer

"...Er wordt wel een goede spanning opgebouwd, tot ergens in het midden. Dan slaat de verveling toe, had......"

11qqaazz

"...Een van zijn dichters???..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The New Daughter

acties