The Escapist (2008)

Traditionele, maar effectieve gevangenisthriller met een twist.
play

6,3 details

  • 102 Min
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Ierland
102 Min Verenigd Koninkrijk

Frank Perry zit al jaren een levenslange gevangenisstraf uit. Wanneer zijn dochter, die hij nauwelijks gekend heeft, ernstig ziek wordt, is Frank vastberaden het goed te maken met haar, voordat het te laat is. Hij ontwikkelt een ingenieus vluchtplan en omringt zich met een groepje gevangenen die mee willen ontsnappen. De criminelen hebben het niet zo op elkaar, maar zijn verbonden door een gezamenlijke drang te ontsnappen.

Regie
Rupert Wyatt
Cast
Dominic Cooper, Damian Lewis, Brian Cox, Joseph Fiennes, Liam Cunningham, Steven Mackintosh, Ned Dennehy, Seu Jorge, Sheamus O'Shaunessy, Frank O'Sullivan, Vinnie McCabe, Jack Walsh, George Seremba, Eleanor McLynn, Domhnall O'Donoghue.
Release
20.06.2008
Release NL
23.07.2009
Release DVD
03.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Rupert Wyattt | Cast: Brian Cox (Frank), Joseph Fiennes (Drake), Liam Cunningham (Brodie), Damian Lewis (Rizza), Seu Jorge (Batista), Dominic Cooper (Lacey), Steven Mackintosh (Tony) | Speelduur:102 minuten | Jaar: 2008

Een keihard gevangenisregime, een oude man met een verhaal, vriendschappen tussen tegenpolen, drugs, intimidatie en een bizar ontsnappingsplan: werkelijk geen enkel geijkt bajesthriller-ingrediënt ontbreekt in Rupert Wyatts regiedebuut The Escapist. Maar samen met zijn puike cast en crew past Wyatt die clichés zo strak en doelmatig toe dat het resultaat toch een onderhoudende film blijkt, met als toetje een fijne twist.

De buzzer gaat. Werktuiglijk beweegt bajesklant Frank Perry zich naar zijn celdeur. Hij krijgt een nieuwe celgenoot, de nog niet door het Londense gevangenisleven geharde jongen Lacey. Zestigplusser Frank zit niet te wachten op dit groentje en laat hem dat merken ook. Frank heeft levenslang. Hij is een man die zijn illusies al jaren geleden bij het vuil heeft gezet. Droomloos en star zit hij zijn dagen uit; ‘institutionalized’, zoals dat sinds de ultieme gevangenisfilm The Shawshank Redemption standaard is gaan heten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijke film. Goede vertolkingen, maar de film (zoals op de hoes wordt vermeld) vergelijken als d......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Escapist

acties