Shanghai (2010)

In a world filled with secrets, solving a mystery can be murder.

Japanse machthebbers, gangsters en Amerikaanse spionnen: in het Shanghai van Mikael Håfström is het helaas vooral een rommeltje.
play

5,8 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • China
105 Min Verenigde Staten

Een Amerikaanse man keert terug naar een corrupt en door Japanners bezet Sjanghai. Eenmaal terug, ontdekt hij dat zijn vriend is vermoord. Terwijl hij de raadsels achter de dood van zijn vriend probeert te ontrafelen, wordt hij verliefd en ontdekt hij een veel groter geheim die zijn eigen regering verbergt.

Regie
Mikael Håfström
Cast
John Cusack, Jeffrey Dean Morgan, David Morse, Gemma Chan, Ken Watanabe, Benedict Wong, Hugh Bonneville, Yun-Fat Chow, Franka Potente, Rinko Kikuchi, Li Gong, Jeffrey Dean Morgan, Michael Culkin, Ronan Vibert, Wolf Kahler, Daniel Lapaine, Nicholas Rowe, Selina Lo, Tohoru Masamune, Don Tai, Cameron Pearson, Christopher Buchholz, Hon Ping Tang, Joe Cummings, Creighton Mark Johnson, Dean Alexandrou, Philip Harvey, David Firestar, Catherine Balavage, Anton Kalinitchenko, Yennis Cheung-Yan, Yohanna Farrell-Knight, Nick Sakai, Crystal Yu, Aine Carlin, Yuan On.
Budget
$ 50.000.000
Release
02.10.2010
Release NL
02.09.2010
Release DVD
28.12.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Mikael Håfström | Cast: John Cusack (Paul Soames), Chow Yun-Fat (Anthony Lan-Ting), Gong Li (Anna Lan-Ting), Ken Watanabe (Tanaka), Jeffrey Dean Morgan (Connor), Franka Potente (Duitse spionne), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2010

Het is 1941. Aan de vooravond van het bombardement op Pearl Harbor vormt de Chinese stad Shanghai het strijdtoneel voor Japanse machthebbers, gangsters en Amerikaanse spionnen. De onderlinge spanning is constant voelbaar en op de hoek van elke straat liggen verraad en moord op de loer… Indrukwekkend hoor, die historische setting. Bij het publiek schep je dan hoge verwachtingen. Maar voor een film die zulke grootsheid belooft als zou je wensen dat er ook een regisseur was aangetrokken die weet hoe je een meeslepend verhaal moet vertellen. In Mikael Håfströms handen wordt het vooral een rommeltje in de grote stad.

Als je bedenkt dat Håfströms vorige film zich louter afspeelde in een kleine hotelkamer, is een groter contrast bijna niet mogelijk. Wellicht dat de regisseur beter uit de voeten kon met een dergelijke schaalgrootte, want was binnen de muren van die beperkte ruimte een prima thriller, met John Cusack als cynische schrijver in de hoofdrol. Voor werd de acteur wederom opgetrommeld om gestalte te geven aan het hoofdpersonage. Hij speelt Paul Soames, zo’n typisch filmnoirfiguur. Door middel van een gortdroge voice-over deelt hij zijn cynisme met de kijker, terwijl hij door de regenachtige straten slentert om de moord op zijn collega te onderzoeken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Shanghai Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Ik had iets meer actie verwacht in deze film, maar toch vond ik hem wel goed. Spannend verhaal, goe......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Shanghai

acties