Ninotchka (1939)

"It's only human to kiss!"

Een ijzersterk script en een droomcast maken dit éénv an de beste films van Ernst Lubitsch.
play

7,8 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Drie Russische spionnen (Buljanoff, Iranoff, Kopalski) worden naar Parijs gestuurd om de juwelen van een Russische aristocraat te verkopen. Als ze eenmaal in Parijs zijn, raken ze gewend aan het prachtige, kapitalistische leven aldaar. Om daar een eind aan te maken stuurt Moskou kameraad Ninotchka naar Parijs. Maar daar wordt Ninotchka verliefd op de zorgeloze vrijgezel Leon.

Regie
Ernst Lubitsch
Cast
Sig Ruman, Bela Lugosi, Melvyn Douglas, Alexander Granach, Felix Bressart, Edwin Maxwell, Greta Garbo, Rolfe Sedan, Gregory Gaye, Richard Carle, Ina Claire.
Budget
$ 1.365.000
Opbrengst
$ 2.279.000
Release
06.10.1939

Filmtotaal Recensie

Regie: Ernst Lubitsch | Cast: Greta Garbo (Ninotchka), Melvyn Douglas (Léon d’Algout), Bela Lugosi (Razinin) e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 1939

In het kader van een retrospectief van regisseur Ernst Lubitch vertoont het Filmmuseum zijn komische meesterwerk Ninotchka een week voorafgaande aan het retrospectief dat te zien zal zijn van 31 mei tot en met 27 juni. Ninotchka zal in een gloednieuwe kopie vanaf 24 mei worden vertoond in het Amsterdamse Filmmuseum, het Filmhuis Den Haag en Lantaren/Venster in Rotterdam, waarna de film zal touren door het hele land.

Ninotchka staat bekend als de eerste film waarin Greta Garbo echt lacht. Geen flauwe glimlach, maar een echte schaterlach. En ja hoor, het duurt een minuut of vijftig, maar als Garbo lacht, dan lacht ze ook echt en dat is een genot om naar te kijken. Greta Garbo speelt de speciale Russische gezant Ninotchka, die komt onderhandelen over de verkoop van juwelen aan een Amerikaanse juwelier. De Russen hebben namelijk tractors nodig om het land te verbouwen, maar er zit niets meer in de staatskas. Samen met drie andere Russische afgezanten, die zo lijken te zijn weggelopen uit een willekeurige Marx Brothers film, blijft Ninotchka in de Verenigde Staten om met harde valuta terug te keren.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ninotchka

acties