The Haunting in Connecticut (2009)

Some things cannot be explained.

Stompzinnig gedrag van mensen onder stress leidt tot weinig inlevingsvermogen en spanning.
play

5,2 details

  • 92 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Een gezin wonen in een oud huis wat eerst een mortuarium was. Als er een aantal paranormale dingen gebeuren gaan ze op onderzoek uit en ontdekken dat de zoon van de vorige eigenaar een demonische boodschapper was.

Regie
Peter Cornwell
Cast
Virginia Madsen, Elias Koteas, Amanda Crew, Kyle Gallner, Martin Donovan, Will Woytowich, Adriana O'Neil, John B. Lowe, Ty Wood, John Bluethner, Erik J. Berg, D.W. Brown, Sophi Knight, Darren Ross, James Durham.
Opbrengst
$ 64.895.970
Release
27.03.2009
Release NL
30.04.2009
Release DVD
10.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Cornwell | Cast: Kyle Gallner (Matt Campbell), Virginia Madsen (Sarah Campbell), Martin Donovan (Peter Campbell), Erik Berg (Jonah), Elias Koteas (Dominee Popescu) | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2009

Wat te zeggen over een film die zo weinig te zeggen heeft? The Haunting in Connecticut is geen opmerkelijke film en toont veel gebreken, maar de grootste fout is dat de regisseur zijn publiek onderschat. Door gebrek aan inhoud puilt de film uit van betekenisloze schrikeffecten die het publiek al snel niet meer weten te verrassen of te interesseren. Debuterend regisseur Peter Cornwell probeert de kijker bang te maken en slaagt daar op een elementair niveau in door harde geluiden en snelle beelden te prepareren. Op mentaal vlak brengt de film echter geen enkele opschudding teweeg.

In elke horrorfilm zoekt de scenarist een excuus om zijn personages bij het gevaar te houden. In The Haunting in Connecticut verandert de familie Campbell van woning om de afstand naar het ziekenhuis te verkleinen. Hoofdpersoon Matt, die ernstig ziek is, kan zo sneller thuis zijn na zijn behandelingen. Matts instabiele toestand wordt daarna gebruikt om wanstaltige figuren te tonen die zich reeds in het huis bevinden. Als de geschiedenis van het huis, een voormalig mortuarium, wordt achterhaald, blijken deze figuren echter niet slechts waanbeelden van Matt te zijn. Dappere Matt blijft echter in de kelder wonen waar om de vijf minuten rare dingen gebeuren.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Haunting in Connecticut Nieuwsberichten

Laatste reacties

X-s3ss!v3

"...Erg goed, niet zoals de meeste ''HAUNTING'' verhalen. De ''hallucinaties'' waren soms best akelig,......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Haunting in Connecticut

acties