6,6 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Denemarken
90 Min Denemarken

Robert, een politieman uit Kopenhagen, wordt omwille van een professionele fout tijdelijk naar een provinciestadje gestuurd. Terwijl alweer een trage, bewolkte dag ten einde loopt in Zuid-Jutland, bekijken de inwoners de aankomst van de jongeman uit de grote stad met een tevreden en nieuwsgierige blik op hun gesloten gezicht. De politieman, die alles volgens het boekje doet, ontdekt beetje bij beetje de lokale gewoonten en begint aan te voelen dat er verontrustende geheimen verborgen zitten achter de façade van wat een heel gewoon provinciaals leventje schijnt te zijn.

Alt titel
Frygtelig lykkelig
Regie
Henrik Ruben Genz
Cast
Lene Maria Christensen, Jakob Cedergren, Lars Brygmann, Kim Bodnia, Anders Hove, Henrik Lykkegaard.
Release
15.07.2008
Release NL
05.11.2009
Release DVD
04.05.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Henrik Ruben Genz | Cast: Jakob Cedergen (Robert Hansen), Lena Maria Christensen (Ingerlise Buhl), Kim Bodnia (Jørgen Buhl), Lars Brygmann (Dr. Zerleng) e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2008

Het is moeilijk te geloven dat Terribly Happy is gebaseerd op ware gebeurtenissen, zoals in het begin wordt gemeld. De Deense film van Henrik Ruben Genz, die in eigen land alle belangrijke filmprijzen in de wacht sleepte en voor de Oscars is ingestuurd, loopt namelijk over van de absurdistische taferelen. In de kruising tussen dit absurdisme en de realistische elementen van het verhaal, schuilt de kracht van deze genreoverschrijdende film.

Het begint allemaal nog heel overzichtelijk. Politieagent Robert Hansen is door zijn superieuren verbannen uit hoofdstad Kopenhagen (om redenen die pas later duidelijk worden) en wordt naar een verlaten provinciestadje gestuurd. Op het eerste oog is dit een rustig, klein dorpje zoals er zo veel zijn, maar gaandeweg wordt het voor Hansen duidelijk dat hier in Zuid-Jutland dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Het begint al met de wijze waarop de plaatselijke bevolking omgaat met kinderen die iets stelen uit de supermarkt. Geen vermaning of boete, maar een ouderwets pak rammel valt hen ten deel.

videotrailers & clips

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Terribly Happy

acties