Een boeiend historisch drama dat in de eerste plaats om de hoofdpersoon draait, een sterke vrouw in het Zweden van begin vorige eeuw.
play

7,5 details

  • 131 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Denemarken
  • Finland
  • Noorwegen
  • Zweden
  • Duitsland
131 Min Denemarken

In het begin van de 20ste eeuw wint de jonge Zweedse arbeiders vrouw Maria Larsson een fototoestel bij de loterij. Ze wil graag fotograaf worden, maar haar gezinsleven vergt alles van haar. Als ze haar foto's laat zien aan de Deense fotograaf Jesper Christensen verandert haar leven compleet.

Alt titel
Everlasting Moments
Regie
Jan Troell
Cast
Mikael Persbrandt, Jesper Christensen, Amanda Ooms, Ghita Nørby, Hans Alfredson, Maria Lundqvist, Antti Reini, Sanna Persson, Maria Heiskanen, Ann Petrén, Pierre Lindstedt, Maria Kulle, Hans Henrik Clemensen, Emil Jensen, Claire Wikholm, Jonas Bengtsson, Petter Forkstam, Max Eskilsson, Birte Heribertsson, Henrik Buchhave, Emil Dämhagen, Johanna Troell, Oskar Christensson, Annika Lundgren, Andreas Traunsberger, Livia Millhagen, Sebastian Olsson, Erik Gustafsson, Christian Rurfors, David Magnusson, Linus Nilsson, Olle Frödin, Johan Noren, Rolf Jarl, Callin Öhrvall, Erik Waller, Magnus Wennerhag, Rickard Nygren, Magnus Sandberg, Nellie Almgren.
Budget
$ 70.000.000
Release
24.09.2008
Release NL
02.07.2009
Release DVD
17.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Jan Troell | Cast: Maria Heiskanen (Maria Larsson), Mikael Persbrandt (Sigfrid Larsson), Jesper Christensen (Sebastian Pedersen) e.a. | Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2008

Soms worden films gemaakt om een bepaalde boodschap over te brengen, soms zijn ze de uiting van een artiest, soms zijn het investeringen om zoveel mogelijk geld op te brengen. Maar soms wil een filmmaker gewoon een verhaal vertellen, zonder dat hij of zij daarbij diepe filosofische vragen stelt, statements doet over de aard van de mens, commerciële doeleinden heeft of vernieuwend is. Niet dat zulke films geen diepgang of gelaagdheid bevatten, maar het verhaal en de personages komen op de eerste plaats. Everlasting Moments, gebaseerd op de memoires van de dochter van de hoofdpersoon, is zo’n film.

In het zuiden van Zweden in 1907 is de van oorsprong Finse Maria getrouwd met arbeider Sigfrid Larsson en samen hebben ze al een boel kinderen. Sigfrid werkt hard in deze moeilijke tijden van sociale en technologische verandering, maar is ook een rokkenjager en drinkt regelmatig te veel. Maria en de kinderen gaan hieronder gebukt, totdat Maria een fotocamera in de loterij wint. Door foto’s te nemen en daarmee geld te verdienen ontsnapt de huisvrouw aan haar miserabele bestaan en na een tijdje begint ze zelfs geld te verdienen met haar nieuwe hobby. Sigfrid is niet blij met deze ‘bevrijding’ van zijn vrouw, deels omdat hij in zijn wereldbeeld de enige broodwinner hoort te zijn en deels omdat Maria naar zijn smaak iets te vaak omgaat met fotograaf en foto-ontwikkelaar Sebastian ‘Piff Paff Puff’ Pedersen. Sigfrid wordt steeds gewelddadiger, vooral als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt en Sigfrid lange periodes van huis weg is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Maria Larssons eviga ögonblick

acties