The Most Distant Course

6,8 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Taiwan
110 Min Taiwan

Een jonge Taiwanese geluidsmaker stuurt zijn geliefde tapes van geluiden die hij opneemt tijdens zijn reis door het mooie Taiwanese landschap. Geluiden van de wind, het bos, locale vismarkten, aboriginal tribes en de kust. De tapes komen per ongeluk terecht bij de jonge vrouw Xiaoyun die de tapes gebruikt om aan haar dagelijkse werksleur te ontsnappen.

Alt titel
Zui yao yuan de ju li
Regie
Jing-Jie Lin
Cast
Lunmei Kwai, Tz-yi Mo, Siao-guo Jia, Lisi Ai, Sheng-hao Wen.
Release
02.11.2007
Release NL
23.07.2009
Release DVD
06.07.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Jing-Jie Lin | Cast: Zi-yi Mo (Tang), Xiao-guo Jia (A-tsai), Lun-mei Guey (Yun) e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2007

Roadmovies draaien om de reis en niet om de bestemming, en dat is in het geval van The Most Distant Course maar goed ook. Hoewel de liefdesproblemen van de drie hoofdpersonages niet bijster origineel zijn en de roadtrip als antwoord daarop evenmin, is er toch schoonheid en ten dele ook originaliteit te vinden in deze film. De verhaallijnen van de drie personages worden op een gezochte manier aan elkaar verbonden, maar het geluidsdesign is daarentegen exquis en leidt tot een aantal mooie scènes.

Tang is een jonge geluidsman die zonder werk zit. Hij vertrekt uit Taipei om met zijn grote hengelmicrofoon bandjes op te nemen van geluiden die hij tegenkomt, in eerste instantie vooral van de zee. Hij noemt ze ‘geluiden van Formosa’ en stuurt ze naar zijn ex-vriendin, van wie hij nog steeds houdt. A-tsai is een psychiater die in zijn rollenspellen iets te ver gaat. Op een dag gaat hij niet naar zijn werk, verlaat Taipei en begint aan een schijnbaar doelloze reis. Door wat geforceerde omstandigheden en toevalligheden wordt A-tsai door Tang van een stel oplichters gered en samen reizen ze verder.

videotrailers & clips