Astro Boy (2009)

Have a blast.

Puristen zullen genoeg te klagen hebben over deze Hollywoodversie van Astro Boy. Minder gepassioneerde fans zullen dit waarschijnlijk een geslaagde animatiefilm vinden.
play

5,8 details

  • 94 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Familiefilm
  • Sci-Fi
  • Hongkong
  • Verenigde Staten
  • Japan
94 Min Hongkong

Nadat zijn zoon is overleden, ontwerpt een briljante wetenschapper de supersterke robot Astro Boy met een gelijk uiterlijk als de zoon. Als blijkt dat Astro Boy het verdriet van de wetenschapper niet kan verminderen, loopt de jonge robot weg uit zijn geboortestad Metro City. Als blijkt dat deze stad wordt aangevallen door ruimtewezens, keert Astro Boy terug om de stad van de ondergang te redden.

Alt titel
Astroboy
Regie
David Bowers
Cast
Nicolas Cage, Samuel L. Jackson, Charlize Theron, Donald Sutherland, Kristen Bell, Bill Nighy, Freddie Highmore, Eugene Levy, Nathan Lane, Matt Lucas, Moises Arias, Madeline Carroll, Sterling Beaumon, Ryan Stiles, Victor Bonavida, Tony Matthews.
Budget
$ 65.000.000
Opbrengst
$ 44.091.067
Release
22.10.2009
Release NL
04.02.2010
Release DVD
13.07.2010

Filmtotaal Recensie

Disclaimer: deze recensie is geschreven op basis van de originele, Engelstalige film. In Nederland verschijnt alleen de Nederlandstalige versie. Over de Nederlandse stemmencast kan dus niet geoordeeld worden.

Regie: David Bowers Stemmencast: Freddie Highmore (Astro Boy), Nicolas Cage (Dr. Tenma), Donald Sutherland (president Stone), Kristen Bell (Cora), Samuel L. Jackson (Zog) Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2009

Bij verfilmingen, remakes, reboots, ‘reimaginings’ of andersoortig hergebruik van ouder materiaal, is er altijd het probleem van de nostalgische gevoelens bij fans van de originele bron. Denk aan het geklaag over films als Watchmen, The Matrix: Revolutions, Daredevil, etc. Liefhebbers van de oorspronkelijke graphic novel, film of comic voelen zich verraden door de makers van de films, die met ‘hun’ personages aan de haal gaan en iets creëren dat het origineel onvoldoende eer aandoet. Ook de computergeanimeerde filmversie van de in Japan zo geliefde Astro Boy liet volgens velen te wensen over. Zo zou de robot er te oud uitzien, ontbraken zijn kenmerkende lange wimpers en had hij een lange, in plaats van een korte broek aan. Veel Nederlanders zullen Astro Boy echter niet kennen, en vooral de kinderen – voor wie de film toch echt bedoeld is – zal het niets interesseren dat bepaalde dingen anders zijn. En dan wordt het ineens een erg vermakelijke film.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Astro Boy Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Astro Boy

acties