Five Minutes of Heaven (2009)

To face the future, they must face the past.

6,5 details

  • 89 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Ierland
89 Min Verenigd Koninkrijk

Noord-Ierland, februari 1975. De 17-jarige Alistair Little die lid is van de loyalistische groep UVF doodt de katholieke Jimmy Griffin in zijn huis onder toeziend oog van zijn jongere broer Joe Griffin. Alistair wordt kort daarna gearresteerd en gaat voor 12 jaar de gevangenis in. Joe wordt al die jaren door zijn moeder verweten niets te hebben gedaan om de moordenaar tegen te houden. Drieëndertig jaar later worden Joe en Alistair door een TV-programma uitgenodigd in de hoop dat de schuldige zijn daad in bijzijn van het slachtoffer bijlegt en hem de waarheid vertelt. Joe Griffin zoekt echter naar 5 minuten erkenning.

Regie
Oliver Hirschbiegel
Cast
Niamh Cusack, Conor MacNeill, Diarmuid Noyes, Mark Davison, Gerard Jordan, Mathew McElhinney, Gerry Doherty, Paul Garret, Paula McFetridge, Aiobheann Biddle, Ruth Mathewson, Kevin O'Neill, Luke McEvoy, Carol Moore, Luke O'Reilly.
Release
19.01.2009
Release NL
29.07.2010
Release DVD
22.02.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Oliver Hirschbiegel | Cast: Liam Neeson (Alistair Little), James Nesbitt (Joe Griffin), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2009

Als er één aspect is dat regisseur Oliver Hirschbiegel kenmerkt, dan is het opgesloten zijn. Het beklemmende Das Experiment speelde zich vrijwel volledig af in een gevangenis en in Der Untergang vormde Hitlers benauwde bunker een prominent toneel. De hoofdlocatie in zijn nieuwste film Five Minutes of Heaven is een groot landhuis in Ierland, waar een confrontatie moet plaatsvinden tussen Alistair Little, een ex-lid van de protestante UVF (Ulster Volunteer Force) en de katholieke Joe Griffin, die samen een verleden hebben.

Onder druk van de media wachten ze afgezonderd van elkaar op het moment dat het zover is. Het is die uitgerekte scène die het hart van de film vormt. De ontmoeting tussen Alistair en Joe, in het bijzijn van een groot camerateam, wordt steeds maar uitgesteld. Het werkt sterk op de zenuwen.

videotrailers & clips

Laatste reacties

HaroldKumar

"...Het begin is boeiend maar zodra het verhaal na een half uurtje overgaat op Nesbitt en Neeson kakt de......"

twinmama

"...Heb de trailer gezien en nope niks voor mij heb het niet zo met die ierse drama's veel te zwart wi......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Five Minutes of Heaven

acties