7,6 details

  • 99 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

Deze documentaire gaat over de Antarctica en volgt daarbij een groep wetenschappers annex avonturiers die samen zijn gekomen om onderzoek te doen naar dit intrigerende gebied aan de onderzijde van de wereld.

Regie
Werner Herzog
Cast
Werner Herzog, Ryan Andrew Evans.
Release
01.09.2007
Release NL
11.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Werner Herzog | Cast: n.v.t. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2007

Antarctica is een rare plek. Iedereen die er (tijdelijk) woont, is er puur door zijn eigen keuze. Wie zijn die vreemde mensen die vrijwillig afreizen naar het einde van de wereld, waar het stormachtig is, eenzaam en koud? Met die vraag reist Werner Herzog af naar de zuidelijkste plek op aarde en praat hij met een paar van deze zonderlingen. Bovendien gunt hij ons ook een kijk op de populatie ónder het ijs via prachtige en soms beklemmende onderwatershots.

Herzog is zelf niet te zien, maar hij is volop aanwezig door het droge commentaar dat hij in voice-over levert. Zo merkt hij met een zekere minachting op dat op de grote basis McMurdo niet alleen een pinautomaat, maar zelfs een yogastudio is. Bovendien vertelt hij met merkbaar plezier dat hij in ieder geval niet van plan is een film te maken over donzige pinguïns.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Encounters at the End of the World

acties