Halloween II (2009)

Family Is Forever

Rob Zombies tweede film over psychopaat Michael Myers is zonder twijfel de bruutste uit de Halloweenreeks, maar is gebaat bij een betere spanningsopbouw.
play

4,2 details

  • 101 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

H2 speelt zich af twee jaar na de Halloween-remake. Volgens geruchten over het scenario zou Myers zich in die periode in de wildernis hebben verschanst, wat hem in H2 een 'vuile look' zal opleveren.

Alt titel
Rob Zombie's Halloween II, H2
Regie
Rob Zombie
Cast
Brad Dourif, Malcolm McDowell, Tyler Mane, Danielle Harris, Scout Taylor-Compton, Howard Hesseman, Daniel Roebuck, Margot Kidder, Sheri Moon Zombie, Mary Birdsong, Caroline Williams, Brea Grant, Angela Trimbur, Chris Hardwick, Chase Wright Vanek.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 39.421.467
Release
28.08.2009
Release NL
22.10.2009
Release DVD
26.01.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Zombie | Cast: Tyler Mane (Michael Myers), Scout Taylor-Compton (Laurie Strode), Sheri Moon Zombie (Deborah Myers), Brad Dourif (Sheriff Lee Brackett), Caroline Williams (Dr. Maple), Malcolm McDowell (Dr. Samuel Loomis) e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2009

Sinds hij in 1978 voor het eerst op het witte doek verscheen is Michael Myers altijd een mysterie gebleven voor de kijker. Niemand had het idee dat er iets menselijks in de psychopaat zou schuilen. Niemand kon de motieven van zijn wandaden doorgronden. Toen de eigenzinnige regisseur Rob Zombie in 2007 besloot zijn visie op de man met het witte masker en keukenmes los te laten, werd duidelijk dat Michael niet de ideale opvoeding genoten had. Uit de perfecte samenstelling van huiselijke problemen werd de zwijgende moordenaar geboren en zijn familie moest daar uiteindelijk de hoogste prijs voor betalen. Na een periode van vijftien jaar in een inrichting wist Michael te ontsnappen waarop hij ogenblikkelijk terugkeerde naar zijn ouderlijk huis in Haddonfield. Een reeks moordpartijen wekte het stadje uit zijn slaap. Op 31 oktober, tijdens Halloween.

is zowel een losse remake van de gelijknamige film uit 1981 als een vervolg op zijn directe voorganger uit 2007. Rob Zombie neemt de kijker mee in zijn verhaal vanaf het punt waar hij hem de vorige keer achterliet: bij een hysterisch gillende, bloederige Laurie Strode die Michael net op een kogel in zijn gezicht heeft getrakteerd. Sheriff Lee Brackett vangt het getraumatiseerde meisje op, dat in haar herstelperiode voortdurend te kampen heeft met nachtmerries. Michael Myers is natuurlijk minder dood dan aanvankelijk leek. Tijdens zijn omzwervingen in de wildernis legt hij hier en daar wat mensen om, maar al gauw leiden waanbeelden hem terug naar Haddonfield. Aldaar heeft Dr. Samuel Loomis zich ondertussen ontwikkeld tot een egocentrische figuur, die met zijn boek aan populariteit probeert te winnen. Het boek bevat bovendien een onthulling die Myers’ terugkeer in een heel ander daglicht stelt.

videotrailers & clips

alle artikelen (17)

Halloween II Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Over het algemeen kunnen de films van Rob Zombie me wel boeien. Maar deze vind ik maar niks... veel......"

xMaaike

"...Zeker een slechte film. Het verhaal is niet eens meer een verhaal te noemen. De film lijkt enkel te......"

movieplanet124

"...Ik vondt deze Halloween echt slecht niks vergelijkbaarder als de Halloween deel 2 van vroeger want j......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Halloween II

acties