Red Cliff

Red Cliff (2008)

discussie

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KeesjeNL

Avatar

benjamin "PS: Waarom in godsnaam die belachelijke zoekfuncties hier? Als je 'Red Cliff' zoekt wordt dat amper gevonden, alsof iedereen de oorspronkelijke titel kent."

Dat laatste is denk ik aangepast, hij staat gelijk bovenaan nu.

Ik heb deze film lang opzij gelegd omdat ik dacht dat hij zou tegenvallen, maar nu die op tv is uitgezonden ben ik positief verrast. Er is inderdaad erg veel aandacht besteed aan de kostuums, sfeer (locaties) en het acteren is ook meer dan voldoende. Het verhaal valt gewoon wat tegen, er passeren een scala aan totaal onbelangrijke dode momenten die de snelheid volledig wegnemen (voetbal, maffe gitaarwedstrijd, theeceremonies, uithollen van een fluit, en nog veel meer).

Het is jammer dat ook deze Chinese films wordt volgepropt met valse emotie, een overdaad aan traditionele muziek (op de verkeerde momenten), en dat historisch gezien wel erg grote fouten voorbij komen China had helemaal geen houten schepen van die grootte als in de film is te zien en vrouwen zaten helemaal niet in het leger. Mijn eindcijfer: 6,5.

benjamin

Avatar

De actiescènes zien er niet slecht uit, maar het verhaaltje valt meer dan tegen. Eigenlijk zoals zowat bij elke Hollywoodfilm te zeggen valt, maar omdat dit Chinees is, wordt het wat hoger gewaardeerd.

PS: Waarom in godsnaam die belachelijke zoekfuncties hier? Als je 'Red Cliff' zoekt wordt dat amper gevonden, alsof iedereen de oorspronkelijke titel kent.