Antichrist (2009)

When nature turns evil, true terror awaits. (UK)

Reviews (3)

Spijker2

Avatar

Overgewaardeerd of ondergewaardeerd (volgens mij kan die term helemaal niet trouwens), ik vond het een geweldige film! Maar kan me ook goed voorstellen dat mensen er niet van houden. En dat bedoel ik dus, je waardeert deze film of juist niet. Maar hij is niet goed of slecht. Maar pakt je wel bij de strot.

Het enige waar ik maar niet achterkom is de betekenis van het omwisselen van de schoentjes. Zelfs na lang googelen kom ik er niet achter. Het enige is een verwijzing naar Oedipus, maar dat wil er niet echt in bij mij. Wie o wie kan mij helpen?

Razor

Avatar

Copy/paste uit nieuwsreactie:

Film gezien. Wordt in mijn ogen zwaar ondergewaardeerd (7.0 op imdb) wat hoogstwaarschijnlijk wordt veroorzaakt door de inderdaad heftige scenes, die in mijn ogen absoluut van meerwaarde zijn voor het plot. Ik vind het dan ook dapper dat von Trier dit in zijn film durft te verwerken en hulde aan Dafoe voor een excentrieke maar geniale rol.

Overigens is misogynie misplaatsend voor deze film, dat is net zo iets als Schindler's List antisemitisch noemen. Als je deze film misogyn vindt heb je absoluut het verhaal niet begrepen.

Deze film is zowel verhaaltechnisch als cinematografisch (voor mij als amateurfilmkenner) van geniaal niveau. Zou zeker in de imdb top 250 moeten staan, kijk dan ook uit naar de recensie van Filmtotaal (Kaj!?)

einstein

Avatar

Deze film afgelopen week gekeken.

Het verhaal pakte mij niet heel erg. Toch zie je in deze film bij vlagen Von Trier op zijn best. Als al binnen 1 minuut wordt ingezoomd op geslachtspenetratie, weet je dat je goed zit. Sfeer en acteerwerk (vooral Dafoe) in deze film zijn voortreffelijk neergezet.

Het prachtige Lascia ch'lo pianga van Handel gezongen door Sarah Brightman komt steeds in de film terug en alleen dit al maakt deze film een aanrader.