Fish Tank (2009)

Andrea Arnold vestigt zich met Fish Tank, haar tweede film na het al even briljante Red Road, definitief tussen de belangrijkste filmmakers van dit moment.
play

7,4 details

  • 123 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
123 Min Verenigd Koninkrijk

De 15-jarige puber Mia brengt zichzelf regelmatig in de problemen. Ze is van school geschopt en verstoten door haar vriendinnen.Samen met haar 11-jarige zusje en moeder woont ze in een kleine flat in een buitenwijk van Essex. Op een zomerse dag brengt haar moeder een mysterieuze en aantrekkelijke nieuwe minnaar mee naar huis. Deze man lijkt liefde en verandering in hun leven te brengen.

Regie
Andrea Arnold
Cast
Michael Fassbender, Harry Treadaway, Kierston Wareing, Katie Jarvis, Jack Gordon, Jason Maza, Chelsea Chase, Brooke Hobby, Charlotte Collins, Sarah Counsell.
Budget
$ 3.000.000
Release
11.09.2009
Release NL
22.10.2009
Release DVD
02.03.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrea Arnold | Cast: Katie Jarvis (Mia), Michael Fassbender (Connor), Kierston Wareing (Mia’s moeder) e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2009

’Life Is a Bitch’ van rapper Nas klinkt over de aftiteling van Fish Tank. Zelden heeft een nummer de strekking van een film beter weergegeven. In het sociaal-realistische drama van Andrea Arnold, dat de juryprijs won op het afgelopen filmfestival van Cannes, stapelen de problemen zich op voor de vijftienjarige Mia, die opgroeit in een grauwe Britse achterstandswijk. Het is een wrange, maar geenszins cynische boodschap in een sublieme film waar alle stukjes op hun plaats lijken te vallen.

Was Red Road nog een film die zich grotendeels in het donker afspeelde, het indringende Fish Tank baadt in het licht. Het is echter geen metafoor voor de gemoedstoestand van Mia, die het met haar alleenstaande, instabiele moeder en jongere zusje moet zien te redden in een galerijflat in het desolate Essex, waar de meeste mensen met een grote boog om heen zouden lopen. Mia is van school getrapt wegens agressief gedrag en slijt haar dagen met rondlopen in de omgeving en met haar grote passie: dansen. Het is haar grote wens professioneel danseres te worden, maar het wordt voor de kijker al snel duidelijk dat ze eigenlijk niet goed genoeg is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Hoewel er goed geacteerd wordt in deze film kon het geheel me amper boeien. Te langdradig en saai........"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Fish Tank

acties