Rudo y Cursi (2008)

La Vida es Un Volado

6,6 details

  • 103 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
  • Mexico
103 Min Verenigde Staten

De twee broers Tato en Beto werken hard op het platteland van Mexico. Ze hebben samen eendroom, namelijk genoeg geld sparen om het droomhuis van hun moeder te bouwen. Maar het lot heeft andere plannen. Tijdens een onschuldig potje voetbal worden beide broers ontdekt door de nationale talentenscout, Batuta. Het plattelandsleven ruilen ze in voor een decadent leven vol met beroemdheden, rijkdom, snelle auto's en mooie vrouwen. Maar elke droom heeft zijn schaduwkant en de band die de broers eens hadden, wordt onder druk gezet als ze tegen elkaar moeten spelen. Het vertrouwen in elkaar, wordt vervangen door bedrog en afschuw. Niet alleen hun band staat op het spel, maar ook de veiligheid van hun familie. Uiteindelijk staan ze tegenover elkaar op het veld, tijdens de belangrijkste wedstrijd die gespeeld moet worden. Tato en Beto moeten elkaar niet alleen onder ogen komen op het veld, ze moeten ook hun verbondenheid terug vinden, voordat ze alles verliezen waar ze ooit van gedroomd hebben.

Regie
Carlos Cuarón
Cast
Gael García Bernal, Diego Luna, Guillermo Francella, Joaquín Cosio, Dolores Heredia, Adriana Paz, Harold Torres, Jorge Zárate, Fermín Martínez, Jessica Mas, Alfredo Alfonso, Eduardo Von, Axel Ricco, Salvador Zerboni, Tania Esmeralda Aguilar.
Release
19.12.2008
Release NL
16.07.2009
Release DVD
22.12.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Carlos Cuaron | Cast: Gael Garcia Bernal (Tato Verdasco), Diego Luna (Beto Verdasco), Guillermo Francella (Batuta), Jessica Mas (Maya) e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2008

2006 was een uitzonderlijk goed jaar voor de drie toonaangevende Mexicaanse filmmakers. Alfonso Cuaron (Children of Men), Alejandro Gonzalez Inarittu (Babel) en Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth) oogstten dat jaar veel internationale lof en prijzen voor hun films die zelfs een debat aanzwengelden over de plotselinge opkomst van de Mexicaanse cinema. Om deze successen een vervolg te geven, besloten de drie vrienden een eigen productiebedrijf op te richten, Cha Cha Cha Films. Rudo y Cursi is de eerste film die hieruit voortkomt en hoewel het debuut van Carlos Cuaron, de jongere broer van Alfonso, het niveau van de drie eerder genoemde films bij lange na niet kan evenaren, is de film als vermakelijke zomerfilm wel geslaagd.

Rudo y Cursi markeert de eerste keer dat Gael Garcia Bernal en Diego Luna weer samen in een film optreden sinds de prachtige roadmovie Y Tu Mama Tambien (van Alfonso Cuaron). Waar Garcia Bernal sinds die film een zeer succesvolle carrière heeft opgebouwd met hoofdrollen in films als The Science of Sleep en The Motorcycle Diaries, is het met Diego Luna niet zo snel gegaan. Ondanks kleine rollen in The Terminal en Milk, is zijn loopbaan in de Verenigde Staten nooit echt van de grond gekomen en was hij de afgelopen jaren vooral in films van eigen bodem te bewonderen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Rudo y Cursi

acties