Welcome (2009)

7,1 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Frankrijk
110 Min Frankrijk

Om samen te kunnen zijn met zijn vriendin in Engeland besluit Bilal, een Koerdische jongen van 17, het Kanaal over te zwemmen vanaf de Franse kust. Hij krijgt hulp van de lokale badmeester Simon die midden in een echtscheiding ligt.

Regie
Philippe Lioret
Cast
Vincent Lindon, Olivier Rabourdin, Audrey Dana, Thierry Godard, Yannick Renier, Firat Ayverdi, Jean-Pol Brissart, Patrick Ligardes, Behi Djanati Atai, Derya Ayverdi, Blandine Pélissier, Murat Subasi, Mouafaq Rushdie, Selim Akgul, Firat Çelik.
Release
11.03.2009
Release NL
30.07.2009
Release DVD
03.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Philippe Lioret | Cast: Vincent Lindon (Simon), Firat Ayverdi (Bilal), Audrey Dana (Marion), Derya Ayverdi (Mina), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2009

Voor echte liefde gaan mensen heel ver. Romeo en Julia pleegden er zelfmoord voor, Lon Chaney liet in The Unknown zijn armen amputeren en recentelijk zagen wij Jamal nog meedoen aan ‘who wants to be a millionaire?’ in een poging de liefde van zijn leven terug te vinden. Onvoorwaardelijke liefde, het blijft een zeer dankbaar onderwerp voor verhalen. Ook Welcome vertelt ons zo’n groot liefdesverhaal. Hoe ver zou jij gaan voor het meisje van je dromen? De twee hoofdpersonages in Welcome staan voor deze vraag en slepen ons met hun verschillende antwoorden mee in een prachtig verhaal over (uiteraard) de liefde, loyaliteit en sociale misstanden.

Welcome draait voor het overgrote gedeelte om de zeventienjarige Bilal, een jongen die gevlucht is uit Koerdistan. Niet vanwege zijn veiligheid, maar om naar zijn vriendin in Londen te gaan. De film pakt zijn verhaal op als hij het te voet al tot de kust van Frankrijk heeft geschopt. Als hier zijn reis tot een abrupt einde komt omdat hij geen verblijfsvergunning heeft, besluit hij dat er nog maar één oplossing is; het Kanaal overzwemmen. Bilal zoekt hiervoor hulp bij zweminstructeur Simon. Vroeger een groot zwemtalent, maar de droom om het hiermee ver te schoppen is al lang in het water gevallen. Ook zijn huwelijk en daarmee zijn geluk ziet Simon door zijn vingers glippen. Van zijn vrouw houdt hij nog steeds, maar echt werk maken van die relatie heeft hij te lang al niet gedaan. Simon ziet in Bilal een manier om zijn ex-vrouw te laten zien dat hij wel geeft om zijn medemens en besluit hem te helpen in de hoop dat zijn vrouw bij hem terugkomt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Welcome

acties