Megamind (2010)

Bad. Blue. Brilliant.

De eeuwige strijd tussen goed en kwaad krijgt een twist in Megamind. De held gaat dood, dus hoe moet de schurk nou verder?
play

6,8 details

  • 95 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Wanneer de beruchte schurk Megamind per ongeluk zijn aartsrivaal Metro Man vermoord, verliest hij de zin van het leven. Zijn hele leven zat hij achter z'n vijand aan en de vijand achter hem. Nu dit domme ongelukje zijn leven veranderd heeft, creëert hij een nieuwe superheld genaamd Titan. Probleem is dat deze ook de nummer één schurk van de stad wil zijn. Hoe moet het nu?

Regie
Tom McGrath
Cast
Brad Pitt, Ben Stiller, Will Ferrell, Jonah Hill, J.K. Simmons, Justin Theroux, David Cross, Tina Fey, Tom McGrath, Christopher Knights, Emily Nordwind, Quinn Dempsey Stiller, Jessica Schulte, Ella Olivia Stiller, Brian Hopkins.
Budget
$ 130.000.000
Opbrengst
$ 321.885.765
Release
04.11.2010
Release NL
16.12.2010
Release DVD
12.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Tom McGrath | Stemmencast: Will Ferrell (Megamind), Tina Fey (Roxanne), Brad Pitt (Metro Man), Jonah Hill (Titan), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2010

Megamind wordt als baby in een capsule naar de aarde gestuurd. Onderweg blijkt een andere superfamilie op hetzelfde idee te zijn gekomen, want een tweede baby stevent af op de planeet. De twee worden elkaars aartsrivalen en Megamind moet als zelfgekroonde booswicht bij iedere strijd weer het onderspit delven. Maar dan slaat het (nood)lot toe. Door stom toeval rekent hij voor eens en altijd af met zijn vijand.

Een skelet met een cape is alles wat er nog over is van de heldhaftige Metro Man. Megamind staat perplex, maar is dolblij. Iedereen mag het weten. Met een lasershow, ondersteund door AC/DC, maakt hij zijn opwachting in Metro City. Eindelijk kan hij met de scepter zwaaien. De stad wordt een grote speeltuin voor de superschurk. Toch begint het al snel te vervelen. Stiekem mist hij de gevechten met Metro Man.

alle artikelen (14)

Megamind Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Leuk filmpje, die zeker ook gemaakt is zodat de kleintjes er naar kunnen kijken. Niet hun beste fil......"

Tarkus

"...Leuke animatiefilm met toch wel af en toe geslaagde grappen. De laatste jaren worden we wel verwend......"

inimini

"...Yin en yang. Kwaad kan niet zonder goed. Zonder tegenstelling geen fun. Goede animaties maar het ver......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Megamind

acties