Passengers (2008)

The Truth Can't Hide Forever

Onevenwichtige film over de nasleep van een vliegramp moet het hebben van een verrassend slot en een goede rolbezetting.
play

5,0 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
93 Min Verenigde Staten

Na een vliegtuig crash, wordt Claire Summers (Anne Hathaway) aangewezen om de vijf overlevenden te begeleiden. Sommige van hen beweren dat het ongeluk is veroorzaakt door een explosie, maar de luchtvaartmaatschappij ontkent dat. Een van de overlevenden is Eric (Patrick Wilson), Claire ontdekt dat ze speciale gevoelens voor hem heeft. Net als hun professionele relatie overgaat in een romance, verdwijnen de overige overlevenden en Claire beseft dat Eric haar laatste hoop is.

Regie
Rodrigo García
Cast
Anne Hathaway, Patrick Wilson, David Morse, Dianne Wiest, Clea DuVall, Andre Braugher, Ryan Robbins, Chelah Horsdal, William B. Davis, Don Thompson, Stacy Grant, Andrew Wheeler, Karen Austin, Conner Dwelly, Elzanne Fourie.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 2.000.000
Release
23.10.2008
Release NL
10.09.2009
Release DVD
17.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Rodrigo Garcia | Cast: Anne Hathaway (Claire Summers), Patrick Wilson (Eric Clark), Andre Braugher (Perry), Clea DuVall (Shannon), Diane Wiest (Toni), David Morse (Arkin) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2008

De laatste tien minuten van Passengers zijn met afstand de beste van de film. Pas dan wordt duidelijk waar Rodrigo Garcia, die zijn sporen vooral verdiende als regisseur van talloze HBO-series, en scenarist Ronnie Christensen met dit verhaal over de nasleep van een vliegramp precies naartoe willen. Helaas is de aanloop naar dit slot niet altijd even sterk, waardoor Passengers een erg onevenwichtige film is geworden die mooie momenten afwisselt met onduidelijke terzijdes en de kijker daarmee regelmatig in verwarring achterlaat.

Als beginnend psychologe Claire Summers ’s nachts uit haar bed wordt gebeld met de mededeling dat er een vliegtuig is neergestort en zij de leiding krijgt over de nazorg van de slachtoffers, beschouwt ze dit als haar grote doorbraak in het vakgebied. Vol goede moed begint zij aan de klus om de vijf mensen die de ramp hebben overleefd bij te staan in de weken na het incident. Dat gaat echter niet helemaal zoals Claire in gedachten had. Met een van de overlevenden, Eric Clark, ontwikkelt ze een te intieme relatie en haar andere patiënten blijken een voor een op mysterieuze wijze te verdwijnen. En als een vertegenwoordiger van de vliegtuigmaatschappij Claire lijkt te achtervolgen, krijgt ze de indruk dat de maatschappij een rol speelt bij deze verdwijningen om ervoor te zorgen dat niet naar buiten komt dat de ramp een gevolg was van een technisch mankement.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Passengers Nieuwsberichten