Crossing Over (2009)

Every day thousands of people illegally cross our borders... only one thing stands in their way. America.

Mozaïekvertelling over immigratie in Amerika vliegt alle kanten op en blijft uiteindelijk aan de oppervlakte steken.
play

5,8 details

 • 113 Min
 • Drama
 • Misdaad
 • Verenigde Staten
113 Min Verenigde Staten

Dagelijks proberen talloze immmigranten de grens met Los Angeles over te steken, in de hoop daar een beter leven te vinden, maar zich niet bewust van de prijs die ze hiervoor moeten betalen. Hun tragische verhalen zijn telkens een test voor de menselijkheid van de immigratiepolitie. Crossing Over tast deze grenzen af en toont het verschil tussen de Amerikaanse Droom en de realiteit die de immigranten in het L.A. van de 21e eeuw aantreffen.

Regie
Wayne Kramer
Cast
Harrison Ford, Ray Liotta, Ashley Judd, Alice Eve, Jim Sturgess, Alice Braga, Cliff Curtis, Justin Chon, Summer Bishil, Jacqueline Obradors, Marshall Manesh, Merik Tadros, Melody Khazae, Nina Nayebi, Naila Azad.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 1.037.335
Release
27.02.2009
Release NL
13.08.2009
Release DVD
19.01.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Wayne Kramer | Cast: Harrison Ford (Max), Cliff Curtis (Hamid), Alice Braga (Mireya), Ashley Judd (Denise), Ray Liotta (Cole), Jim Sturgess (Gavin), Alice Eve (Claire), Summer Bishil (Taslima), Justin Chon (Yong Kim), Melody Kahzae (Zahra) | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2009

De befaamde green card, de Amerikaanse verblijfsvergunning, is van oudsher de heilige graal voor iedere buitenlander die in het land van de onbegrensde mogelijkheden aan de slag wil. Wayne Kramer kan het weten: ook hij verliet zijn geboortegrond Zuid-Afrika om het te maken in Hollywood. De inmiddels tot Amerikaan genaturaliseerde regisseur wil met zijn film Crossing Over de verschillende kanten van immigratie in de Verenigde Staten laten zien via de vervlochten verhalen van zes import-Amerikanen, van wie er een bij de immigratiepolitie werkt. Helaas gaat geen van de verhaallijnen de diepte in en blijkt Kramer de verschillende subplots ook nog eens met uitgedroogd plakband aan elkaar te willen hangen.

Zo legt hij de situatie van het fotomodelachtige stelletje Claire en Gavin naast die van de illegale Mexicaanse textielarbeidster Mireya. De naïeve Australische actrice Claire besluit haar werkvergunning via seksuele diensten af te kopen, terwijl haar zingende Britse vriendje Gavin zich voor zijn green card voordoet als een orthodox-joodse docent. Het leed van Claire en Gavin staat in geen verhouding tot dat van Mireya of dat van de Bengaals-Amerikaanse scholiere Taslima, die vanwege een controversieel schoolessay wordt verdacht van jihadisme en het land uitmoet. Het lijkt trouwens wel of Kramer zelf schrikt van het feit dat hij het in zijn film voor de islamitische Taslima opneemt, en tegenover deze gewaagde verhaallijn daarom een andere zet over eerwraak in een Iraans-Amerikaanse familie. Deze subplot rond de immigratiepolitieagent Hamid is een soort whodunit met als voornaamste conclusie: dit soort uitwassen tolereren we niet in de Verenigde Staten, we staan voor onze Amerikaanse waarden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Crossing Over Nieuwsberichten

 • Crossing Over trailer

  Crossing Over trailer

  Matthijs ,

  'Crossing Over', een drama waarin de risico's van immigreren naar de VS worden blootgelegd.

  mode_comment 2

Laatste reacties

Falconetti

"...Afgaande op de negatieve recensie had ik lage verwachtingen. Tot mijn verrassing is dit gewoon een h......"

Crossing Over

acties