The Twilight Saga: New Moon (2009)

The Next Chapter Begins

Vervolg op het immens succesvolle Twilight heeft nog steeds last van het belabberde bronmateriaal, maar is qua film beter geslaagd dan het eerste deel.
play

5,1 details

  • 130 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
130 Min Verenigde Staten

Nadat Bella herstelt van een vampieraanval, die haar bijna van het leven beroofde, viert ze haar verjaardag bij Edward en zijn familie. Een ongelukje zorgt er echter voor dat Bella begint te bloeden, iets wat voor de familie van Edward onverdraagbaar is, aangezien hun dorst naar het bloed van Bella iets is wat er altijd zal blijven. Edward en zijn familie besluiten Bella hierdoor alleen te laten in deze periode, iets wat beter voor iedereen lijkt te zijn. De eerst diepbedroefde Bella vind troost bij Jacob Black, waar ze een vriendschap mee opbouwt. Het lijkt allemaal weer beter te gaan, maar Bella weet niet dat er hierdoor alleen maar nieuwe gevaren op de loer komen te liggen...

Alt titel
Twilight 2
Regie
Chris Weitz
Cast
Robert Pattinson, Kristen Stewart, Anna Kendrick, Taylor Lautner, Michael Sheen, Cam Gigandet, Ashley Greene, Jamie Campbell Bower, Billy Burke, Justin Chon, Jackson Rathbone, Christina Jastrzembska, Michael Welch, Christian Serratos, Russell Roberts.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 709.827.462
Release
20.11.2009
Release NL
19.11.2009
Release DVD
23.03.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Weitz | Cast: Kristen Stewart (Bella Swan), Robert Pattinson (Edward Cullen), Taylor Lautner (Jacob Black), Billy Burke (Charlie Swan), e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2009

Het is een interessante keus geweest om Chris Weitz aan te stellen als regisseur voor dit vervolg op het immens succesvolle Twilight. Weitz brak door met echte ‘mannenfilms’ als American Pie en About a Boy, maar moet zich nu met name concentreren op hysterische tienermeisjes die collectief wegdromen bij de aanblik van hun idool Robert Pattinson. Hoewel er voor hen zeker voldoende te zwijmelen valt in The Twilight Saga: New Moon (je kan niet met je ogen knipperen of een gespierde jongen loopt weer eens halfnaakt rond), moet gezegd worden dat Weitz er, meer dan zijn voorganger Catherine Hardwicke in ieder geval, in is geslaagd ook de andere helft van de wereldbevolking enigszins tegemoet te komen.

Het begin van New Moon is nochtans zorgwekkend. De achttienjarige Bella is eindelijk samen met haar grote vampierliefde Edward en ze kunnen hun geluk niet op. Leverde dat in de eerste film al tenenkrommende romantische scènes op, het is in het begin van deel twee niet veel anders. De opluchting is dan ook groot als Edward na een klein half uur de film verlaat doordat hij Bella niet bloot wil stellen aan het gevaar van zijn vampierfamilie. Daarmee stort hij Bella in een enorme depressie, die zo’n drie a vier maanden aanhoudt. Pas als ze wat meer met Jacob Black om begint te gaan, lijkt het gat in haar hart zich enigszins te dichten. Groot is dan ook de schok als ze erachter komt dat Jacob op monstergebied niet veel onderdoet voor haar vampierliefje.

videotrailers & clips

alle artikelen (20)

The Twilight Saga: New Moon Nieuwsberichten

Laatste reacties

lunatress

"...Ik vond deze film nog beter dan de eerste. De verhouding tussen romantiek en fantasie is bijna perfe......"

Galu

"...[quote=Sophieee]je hebt de boeken gelezen en de films gezien en je denkt dat zij alleen van hem houd......"

shrrr**

"...Mensen! het is maar een film? het is niet egt hoor .. en zoveel commentaar? kijk die film dan g......"

The Twilight Saga: New Moon

acties