Tenderness (2009)

The intimacy of the kill.

5,6 details

  • 101 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Detective Cristofuoro (Russell Crowe) krijgt te maken met een gruwelijke familiemoord. Hij start een onderzoek en belandt bij het enige overgebleven gezinslid, genaamd Eric Poole (Jon Foster). Als blijkt dat deze zijn familie heeft omgebracht, gaat Cristofuoro op zoek naar de reden achter zijn gruwelijke daad.

Regie
John Polson
Cast
Russell Crowe, Laura Dern, Michael Kelly, Saul Stein, Alexis Dziena, Tanya Clarke, Arija Bareikis, Jon Foster, Tim Hopper, Sophie Traub, Vivienne Benesch, Lou Sumrall, Lee R. Sellars, Brian Patrick Russell, Matt Pepper.
Release
15.01.2009
Release NL
10.09.2009
Release DVD
15.12.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: John Polson | Cast: Russell Crowe (detective Cristofuoro), Jon Foster (Eric Poole), Sophie Traub (Lori) e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2008

Men spreekt wel van A-sterren en zo ook van B-regisseurs. Waarom zou een A-ster in een film van een B-regisseur spelen? Anders geformuleerd: waarom zou Russell Crowe in een film van John Polson (Hide and Seek, Swimfan) spelen? Misschien een vriendendienst omdat ze vijftien jaar geleden samen in The Sum of Us speelden? Het blijft een gokje, maar het is hoe dan ook een beetje vreemd. En jammer gezien het resultaat.

Drie ronduit excentrieke personages vormen de kern van Tenderness. De naar eigen zeggen ´min of meer gepensioneerde´ agent Cristofuoro zorgt op zijn manier voor zijn comateuze vrouw. Zijn obsessie is moordenaar Eric Poole, die niet alleen meisjes van zijn eigen leeftijd vermoordde, maar ook zijn ouders afslachtte. Cristofuoro weet zeker dat Poole opnieuw zal doden en als hij vrijkomt houdt hij hem dan ook nauwlettend in de gaten. Derde persoon in de merkwaardige driehoeksverhouding is de jonge Lori. Ze lijkt op haar labiele moeder en is al jaren verliefd op Poole. Ze zoekt hem thuis op en belandt bij hem in de auto als hij op weg gaat naar de mysterieuze Maria.

videotrailers & clips

Laatste reacties

marcu5

"...Origineel, onvoorspelbaar, rustige film die toch blijft boeien. Goed acteerwerk...."

pringles

"...Klein en rustig drama met een sterk einde, je zou het kunnen vergelijken met The pledge. Russell Cro......"

Mbassador

"...Absolute topper van Crowe...in tegenstelling tot voorgaande commentaar, vind ik Crowe juist zeer exc......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tenderness

acties