Dance Flick (2009)

Walgelijke mix van seksistische grappen, racistische grappen en heel veel leedvermaak. De Wayans Brothers bewijzen definitief door hun inspiratie heen te zijn.
play

3,6 details

  • 83 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Muziek
  • Verenigde Staten
83 Min Verenigde Staten

Een zeer naïef meisje is gewend om door te dansen haar zin te krijgen en haar dromen te vervullen. Ze wordt hierin begeleid door een slimme knul van de straat.

Alt titel
Snowflake
Regie
Damien Wayans
Cast
Damon Wayans Jr., Essence Atkins, Amy Sedaris, Shoshana Bush, Chris Elliott, Lauren Bowles, David Alan Grier, Shawn Wayans, Ross Thomas, Affion Crockett, Kim Wayans, Christina Murphy, Brennan Hillard, Luis Dalmasy Jr., George Gore II, Chelsea Makela.
Release
22.05.2009
Release NL
24.09.2009
Release DVD
23.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Damien Dante Wayans | Cast: Shoshana Bush (Megan), Damon Wayans Jr. (Thomas), Essence Atkins (Charity), Affion Crockett (A-Con), Amy Sedaris (Ms. Cameltoe), Marlon Wayans (Mr. Moody), Shawn Wayans (Baby Daddy) e.a. | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2009

Eén ding hebben de Wayans Brother goed gezien: de afgelopen jaren zijn we doodgegooid met dans en dat mag wel eens afgelopen zijn. Niet alleen in de bioscopen houdt het maar niet op, ook tv-shows zoals Dancing with the Stars en So You Think You Can Dance blijven overal aanwezig. Origineel zijn ze allang niet meer, denk maar bijvoorbeeld aan de ‘grappige’ draai die RTL4 sinds kort aan het genre heeft gegeven met het programma Let’s Dance. Het grootste probleem van dansfilms is over het algemeen het middelmatige acteerwerk en het flinterdunne verhaal dat enkel als kapstok dient voor veel goed gechoreografeerde (dat dan weer wel) dansscènes. Of het ultiem slechte acteerwerk en het afwezige verhaal in Dance Flick dan ook per ongeluk is of deel van de grap uitmaakt, is onduidelijk. Feit blijft wel dat de film niets toevoegt aan het genre dansfilm, niets toevoegt aan het genre komedie en mij tachtig minuten lang heel ongelukkig heeft gemaakt.

Het verhaal van Dance Flick is, zoals we dat van een dergelijke spoof kunnen verwachten, een samenraapsel van scènes uit met name dansfilms. Dance Flick heeft geen poging gedaan hier een nieuw verhaal uit te smeden, waardoor het geheel een aaneenschakeling van uit z’n verband gerukte sketches wordt. Als het voor een grap nodig is dat de dansvloer volledig in puin getrapt wordt, is het dus helemaal niet erg als deze er een seconde later weer pico bello uitziet. Deze opzichtige continuïteitsfouten hoeven helemaal niet zo erg te zijn, maar als ze geen uitermate goede grappen opleveren, wordt het erg vervelend. Want waarom zou je blijven kijken naar een serie sketches die geen van alle grappig zijn en waar nauwelijks een doorlopend verhaal in te ontdekken valt? Voor de afloop hoef je het in ieder geval niet te doen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Oboema

"...Soms maken de Wayans hele leuke dingen en soms complete troep. Dit is complete troep :E 2/10 (voo......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Dance Flick

acties