Gamer (2009)

In the near future, you don't live to play... you'll play to live.

Neveldine en Taylor houden zich met dit adrenaline verhogende spel te veel in, waardoor het niet veel meer wordt dan een halfgeslaagd broertje van de [i]Crank[/i]-films.
play

4,7 details

 • 95 Min
 • Thriller
 • Sci-Fi
 • Actie
 • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

In een futuristische toekomst worden gevangenen opgepakt en veroordeeld om in een uiterst gevaarlijk virtual reality spel met elkaar te vechten tot het eind. Eén van de sterspelers, Kable, afkomstig van één van de competities genaamd 'Slayers' probeert zijn onafhankelijkheid te winnen door helemaal van onderaan te beginnen om zo tot het eind te overleven en het uiteindelijk op te nemen tegen de genie van het spel, Zaal.

Regie
Mark Neveldine
Brian Taylor
Cast
Gerard Butler, Terry Crews, Logan Lerman, Ludacris, Michael C. Hall, Kyra Sedgwick, Alison Lohman, Amber Valletta, Johnny Whitworth, Aaron Yoo, Keith Jardine, Jonathan Chase, Dan Callahan, Brighid Fleming, Ramsey Moore.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 40.828.540
Release
04.09.2009
Release NL
08.10.2009
Release DVD
15.12.2009

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Neveldine en Brian Taylor | Cast: Gerard Butler (Kable), Amber Valletta (Angie), Michael C. Hall (Ken Castle), Logan Lerman (Simon), Alison Lohman (Trace), Ludacris (Humanz Brother) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2009

De nabije toekomst heeft niet veel goeds voor ons in petto als we moeten geloven. Zeventienjarigen hebben de mogelijkheid om terdoodveroordeelde gevangenen te besturen in een semivirtuele wereld en op seks beluste vetkleppen kunnen zich uitleven in een Sims-achtige omgeving. De mediamagnaat die het brein vormt achter deze waanzin strijkt intussen het geld op. Daarnaast is ook gewoon een actiefilm, waarbij we stiekem mogen genieten van al die vunzigheden en bloedvergieten. Met -regisseurs Mark Neveldine en Brian Taylor aan het roer, weet je wat je ongeveer kan verwachten.

Het idee dat het leven geen spelletje is, gaat niet op in het universum van . De terdoodveroordeelde Kable moet dit aan den lijve ondervinden, wanneer participeren in een spel op leven en dood de enige uitweg is om zijn vrijheid terug te winnen. Degene die in ‘Slayers’ dertig spelrondes weet te overleven, keert namelijk in de echte wereld terug. Kleine kanttekening: Kable wordt bestuurd door een tiener. Toch is er niemand ooit zo ver gekomen in het spel en Kable begint daardoor zelfs aan populariteit te winnen. Zelf heeft hij zijn eigen (ontsnappings)plan getrokken om terug te keren naar zijn vrouw, maar de makers van het spel doen er uiteraard alles aan om dat te voorkomen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Gamer Nieuwsberichten

 • Eerste Gamer trailer

  Eerste Gamer trailer

  Bram de Groot,

  The Running Man, alleen via een 'virtual reality' spel?

  mode_comment 10

 • Gamer - Motion Poster

  Gamer - Motion Poster

  Bram de Groot,

  De flash poster van de nieuwe film van de mannen achter de twee Crank films.

  mode_comment 7

Laatste reacties

B0ris

"...Dit is voor mij de slechste film ooit! Wat een dramatisch verhaal, ik heb hem niet eens helemaal a......"

Secret1994goesFilm

"...Mjah ;S ik had eigenlijk ook meer verwacht... dat hij ...specialer ging zijn. En er was ook niet e......"

sleepyA

"...[quote=HaroldAndKumar]Wat een tegenvaller dit. Vond Butler erg slecht, acteerde als een stuk hout. H......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Gamer

acties